Κίνημα Δεν Πληρώνω https://www.kinimadenplirono.gr Ενιαίο Μέτωπο Wed, 20 Sep 2017 10:16:55 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.6 94 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων 33 πρώτες κατοικίες, σήμερα 20 Σεπτεμβρίου στην Αττική. Όλοι στον Αγώνα να υπερασπιστούμε τη λαϊκή περιουσία! https://www.kinimadenplirono.gr/94-pleistiriasmoi-tin-tetarti-20-9-17-attiki-33-protes-katoikies/ Wed, 20 Sep 2017 10:15:54 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8073 Η μάχη για τη λαϊκή περιουσία κλιμακώνεται! 94 πλειστηριασμοί σήμερα στην Αττική εκ των οποίων 33 ΠΡΩΤΕΣ κατοικίες!! Θα τους αφήσουμε; Όλοι στα Ειρηνοδικεία 3:30-5:00 να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη στέγη, στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

]]>
Ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση για την ΜΑΙΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ εκ μέρους του κόρακα-συμβολαιογράφου N.Παπαθέου, για πρώτη κατοικία συμπολίτισσάς μας. Κατέθεσε σήμερα εναντίον του ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Αυτά τα λαμόγια θα εγγυηθούν την νομιμότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών..; https://www.kinimadenplirono.gr/prokatarktikh-exetash-maimou-diadikasia-pleisthriasmou-papatheou/ Tue, 19 Sep 2017 18:19:03 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8064

Κατέθεσε σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ως μάρτυρας, στην προκαταρκτική εξέταση εναντίον του ταμία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Νικόλαου Παπαθέου(οδός Μαυροκορδάτου 13, Αθήνα), για τον μαϊμού πλειστηριασμό που ισχυρίστηκε ότι ξεκίνησε την 24η Μαΐου του 2017.

Ο συμβολαιογράφος Ν.Παπαθέου κατέγραψε την ημέρα εκείνη ψευδώς και απατηλώς ότι ξεκίνησε κανονικά την διαδικασία του πλειστηριασμού και απλώς δεν παρουσιάστηκε πλειοδότης, με αποτέλεσμα να τον κηρύξει άγονο.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΤ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ στον επαναληπτικό πλειστηριασμό, δηλαδή η συμπολίτισσά μας να χάσει το σπίτι της, που ήταν πρώτη κατοικία, για ένα κομμάτι ψωμί.

Και όλα αυτά ενώ το Κίνημα Δεν Πληρώνω και άλλες συλλογικότητες, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, είχε υπό επιτήρηση καθ’όλη τη διαδικασία τον Ν.Παπαθέου, ο οποίος καθόταν σε ένα παγκάκι έξω από το κυλικείο του Ειρηνοδικείου και λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου τον απώθησε εκτός του κτηρίου, μέχρι την οδό Λουκάρεως όπου και επιβιβάστηκε σε ΙΧ και αποχώρησε οριστικά.

Ο ίδιος λοιπόν ο συμβολαιογράφος-κόρακας Ν.Παπαθέου, κατέθεσε ψευδώς στη δικαστική εξουσία, ότι πραγματοποίησε κανονικά και με το νόμο τη διαδικασία, καλώντας μάλιστα στο τέλος του ωραρίου (προφανώς εντός της αιθούσης του Ειρηνοδικείου, όπως είναι και το νόμιμο) για κάποιον πιθανό υποψήφιο πλειοδότη και όταν δεν εμφανίστηκε κανείς τότε απεφάνθη ότι ο πλειστηριασμός ήταν άγονος.

Τρομακτικά ψέματα δηλαδή, από συμβολαιογράφο-θεσμικό πρόσωπο του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, που φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους επερχόμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος σεσημασμένος κόρακας-συμβολαιογράφος, είχε δημοσίως δηλώσει σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλειστηριασμούς ακόμα και στους διαδρόμους, και στο κυλικείο και στις τουαλέτες του Ειρηνοδικείου.

Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις αποδείκνυαν τον ρόλο, τη μεροληψία και την πλήρη αναλγησία του κυκλώματος των πλειστηριατζήδων συμβολαιογράφων, οι οποίοι δεν διστάζουν να περιφρονούν τη νομιμότητα (ο νόμος προβλέπει ότι όχι μόνο πρέπει να λάβει χώρα η διαδικασία του πλειστηριασμού εντός της ΑΙΘΟΥΣΗΣ του Ειρηνοδικείου, αλλά ότι ο κάθε πλειστηριασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ εντός συγκεκριμένης και προκαθορισμένης αίθουσας) προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους δηλαδή να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Αυτοί είναι οι μαφιόζοι που θα “εγγυηθούν” την νομιμότητα και τη δημοσιότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο κατηγορούμενος για απάτη και παράβαση καθήκοντος ταμίας κύριος Παπαθέου και ο πρόεδρος κύριος Ρούσκας, υπόδικος για σοβαρότατα εγκλήματα του παραδικαστικού κυκλώματος νο2, με τις ευλογίες του Τσίπρα, του Κοντονή, του Θεοδόση της newsphone, των τραπεζιτών και των funds.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δηλώνει απερίφραστα, ότι θα αποκαλύπτει τους εχθρούς του Λαού μας, θα καταγγέλει τα εγκληματικά σχέδιά τους και θα κλιμακώσει τον αγώνα του για την προστασία της λαϊκής περιουσίας.

Διαβάστε εδώ το τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνη τη μέρα

]]>
Η μάχη των Ειρηνοδικείων ξεκινά ξανά αύριο Τετάρτη 6-9-17! 88 πλειστηριασμοί στην Αττική. Αναλυτικά το πρόγραμμα https://www.kinimadenplirono.gr/i-maxi-ton-eirinodikeion-xekina-xana-avrio-tetarti-6-9-17-sta-eirinodikeia-tis-xoraw-analytika-to-programma/ Tue, 05 Sep 2017 16:54:57 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8057 Η μάχη των Ειρηνοδικείων ξεκινά ξανά αύριο Τετάρτη 6-9-17 σε όλη τη χώρα! Με 88 πλειστηριασμούς στην Αττική συνεχίζεται η υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τους τραπεζίτες και τα υπόλοιπα αρπακτικά. Στο σφυρί βγαίνουν πρώτες κατοικίες και άλλα περιουσιακά στοιχεία συμπολιτών μας.88 πλειστηριασμοί στην Αττική. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Συγκεκριμένα 32 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, 7 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, 6 στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών, 3 στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, 5 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, 6 στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας, 3 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, 4 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνος, 1 στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων, 2 στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας, 5 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, 3 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, 2 στο Ειρηνοδικείο Σαλαμίνος και 9 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.

]]>
Κίνημα Δεν Πληρώνω: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ! ΤΑ ΜΑΤ της κατοχικής κυβέρνησης Συριζα επιχείρησαν να κάνουν έξωση και να κατασχέσουν το εμπόρευμα μαγαζάτορα, για λογαριασμό του αμερικάνικου fund Sankaty. Δυναμική η απάντηση της τοπικής κοινωνίας που απέτρεψε την έξωση https://www.kinimadenplirono.gr/%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%cf%89-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%b5%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%bd/ Sat, 02 Sep 2017 14:59:42 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8053 ΠΟΛΕΜΟΣ! Σήμερα στις 6 τα χαράματα, υπό τις εντολές του αμερικάνικου fund Sankaty (είναι ένα διεθνές αρπακτικό συνδεδεμένο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και υπάγεται στο μητρικό αμερικάνικο fund Bain Capital, μεγαλοστελέχη του οποίου έχουν εμπλακεί σε μεγάλα σκάνδαλα στις ΗΠΑ) και της κυβέρνησης των γερμανοτσολιάδων Σύριζα-Ανελ, στρατός από δυνάμεις των ΜΑΤ (πάνω από 100 ΜΑΤατζήδες) με κλούβες, παρουσία δικαστικού επιμελητή και πληθώρα περιπολικών, ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, προκειμένου να ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ και ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ σε πολίτη, από το μαγαζί του.

Μετά από ΜΑΧΗ σώμα με σώμα, οι αλληλέγγυοι πολίτες του Ρεθύμνου κατάφεραν να ματαιώσουν τη διαδικασία της έξωσης, παρά την ωμή βία που άσκησαν οι πραιτοριανοί του Σύριζα και των τραπεζιτών.

Η κατοχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει τον ΠΟΛΕΜΟ στην υπό φτωχοποίηση ελληνική κοινωνία.

Με σκανδαλώδεις, φωτογραφικές διατάξεις θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δίνοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα με απευθείας ανάθεση, στον συντοπίτη του Κοντονή, Γεώργιο Θεοδόση της newsphone, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε 5000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2017 και 10.000 μέσα στο 2018.

Η μαφία του συμβολαιογραφικού κατεστημένου των κορακιών με πρωτεργάτη των υπόδικο για το παραδικαστικό κύκλωμα νο2, Γεώργιο Ρούσκα, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση των δοσιλόγων, τα funds και τους τραπεζίτες προχωρούν ακάθεκτοι στην εκποίηση της λαϊκής περιουσίας (σπίτια, χωράφια, εμπορικά μαγαζιά κλπ) στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ, δηλαδή κοψοχρονιά, καταδικάζοντας των ελληνικό λαό σε έναν κοινωνικό μεσαίωνα.

Μέσα στις επόμενες μέρες η Eurobank έχει προγραμματίσει την έξωση από την ΠΡΩΤΗ και μοναδική κατοικία, του Βασίλη Σκοπελίτη από τη Νίκαια και της συζύγου του.

Η κυβέρνηση, ανάλγητη και εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα στέλνει στρατιές ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους αλληλέγγυους συμπολίτες μας και να ολοκληρώσουν το έγκλημα της έξωσης, αναπαράγοντας εικόνες Ισπανίας.

Οι πολίτες του Ρεθύμνου δείχνουν το ΔΡΟΜΟ!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πολίτες που ξεσπιτώνονται και χάνουν τις περιουσίες τους για χάρη των funds, των τραπεζών και των λοιπών αποκρουστικών αρπακτικών.

Καταγγέλλουμε την μνημονιακή κυβέρνηση της ντροπής, η οποία στρώνει το χαλί, θεσμοθετώντας το κοινωνικό αυτό έγκλημα και τολμά να χτυπά τους πολίτες που αντιστέκονται στην βάναυση καταπάτηση της αξιοπρέπειας, της Συνταγματικής νομιμότητας και μάχονται υπέρ βωμών και εστιών.

Θεωρούμε ότι όλο το σκουπιδολόι κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών, στελεχών της κατοχικής κυβέρνησης, τραπεζικών στελεχών, πλειστηριατζήδων συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώνουν τα εγκλήματα αυτά “κάνοντας απλά τη δουλειά τους”, πρέπει να είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στις τοπικές μας κοινωνίες και να μην βρίσκουν γωνιά για να σταθούν.

Όλες οι οργανωμένες μορφές της κοινωνικής ζωής, εμπορικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, εξωραϊστικοί σύλλογοι, τοπικά, δημοτικά, περιφερειακά συμβούλια, εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία κλπ πρέπει εμπράκτως να πάρουν δημόσιες αποφάσεις κατά του εγκλήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, της εκποίησης της λαϊκής περιουσίας και των εξώσεων.

Η σιωπηλή και σε γενικές γραμμές πανταχού απούσα πλειοψηφία των συμβολαιογράφων που ΔΕΝ συμμετέχουν στο έγκλημα των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας πρέπει επιτέλους να τοποθετηθεί επίσημα και επώνυμα.
Στον πόλεμο αυτό η σιωπή είναι συνενοχή.

Οι πολίτες θα πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στους συμπολίτες τους που πλήττονται.
Όλοι είμαστε εν δυνάμει οφειλέτες δεδομένου ότι η εφορία, η ΔΕΗ και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εκποιούν για χρέη ακόμα και κάτω των 500 ευρώ την περιουσία μας (μόνο μια προφορική οδηγία του γκαουλάιτερ Πιτσιλή υποδεικνύει να βγαίνουν τα σπίτια στο σφυρί για χρέη άνω των 500 ευρώ), στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ, δηλαδή για ένα κομμάτι ψωμί.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, σταθερά, έμπρακτα και με συνέπεια από την ίδρυσή του βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως εδώ και 4 χρόνια ακυρώνοντας χιλιάδες πλειστηριασμούς μέσα από τη δυναμική του παρουσία κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Στον ΠΟΛΕΜΟ που μας κήρυξαν θα έχουμε Ιστορική και Ηθική ευθύνη να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν θα περάσει ο φασισμός τους!

www.kinimadenplirono.gr

 

 

]]>
Κοντονής-Ρούσκας και λοιποί δοσίλογοι εχθροί του Λαού συναντήθηκαν και κήρυξαν και επίσημα τον ΠΟΛΕΜΟ με σκοπό την κλοπή της λαϊκής περιουσίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι με τραπεζίτες και κοράκια, κλιμακώνουν την ευθεία σύγκρουση με το Κίνημά μας και τα λαϊκά συμφέροντα https://www.kinimadenplirono.gr/synanthsh-kontonh-symbolaiografwn-hlektronikoi-pleisthriasmoi/ Wed, 30 Aug 2017 20:27:03 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8049 Δελτίο τύπου από την συνάντηση Κοντονή-συμβολαιογράφων στις 29-8-17
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας όπου και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα.

Τα γνωστά προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας αποτελούν ζήτημα που απασχολεί το ΥΔΔΑΔ και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως εποπτεύουσα Αρχή στέκεται στο πλευρό των συμβολαιογράφων και στον σημαντικότατο ρόλο τους ως αμίσθων δημοσίων  λειτουργών ασκούντων δημόσια εξουσία, επιφορτισμένων από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τονίστηκε ότι η νέα αυτή διαδικασία θα συντελέσει μεταξύ άλλων και στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Η πολιτεία συνεργαζόμενη στενά με τους συμβολαιογράφους προς την διαμόρφωση του νέου αυτού συστήματος, διασφαλίζει μέσω της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποκλειστικά από τον Συμβολαιογράφο, τον δημόσιο χαρακτήρα της αναγκαστικής εκτέλεσης, τη διαφάνεια της διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των οφειλετών (δικονομική και οικονομική).

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κατοικία όσων έχουν υπαχθεί στον Ν.3869/2010 προστατεύεται μέχρι 31.12.2017 και ήδη η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου το ζήτημα αυτό θα επανεξεταστεί.

]]>
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΜΒΑ! Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Κέρκυρας επιβεβαιώνει τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Κινήματος Δεν Πληρώνω για το κύκλωμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών https://www.kinimadenplirono.gr/synvolaiografikos-sylogos-kerkyras-kataggelei-kyvernhsh-gia-pleisthriasmous/ Tue, 29 Aug 2017 15:25:07 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8047
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Μια από τις ελπιδοφόρες δεσμεύσεις της παρούσας Κυβέρνησης ήταν η υπόσχεση νομοθέτησης πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και περαιτέρω η υπόσχεση νομοθέτησης πλαισίου προστασίας της περιουσίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Επειδή τούτο δεν συνέβη, από τον Σεπτέμβριο του 2016 παρατηρείται μια εντατικοποίηση αντιδράσεων διαφόρων κοινωνικών ομάδων εναντίον των πλειστηριασμών, με εξιλαστήρια θύματα τους συμβολαιογράφους.
Εδώ να διευκρινιστεί ότι ο συμβολαιογράφος, ως άμισθος δημόσιος λειτουργός, ενεργεί στον πλειστηριασμό ως υπάλληλος της Πολιτείας, ενδεδυμένος με δημόσια εξουσία ώστε να επιβλέψει την απόλυτη τήρηση του Νόμου κατά τη διενέργεια του πλειστηριασμού.
Η διενέργεια δεν αποτελεί επιλογή του συμβολαιογράφου, αντιθέτως, η μη διενέργεια από δική του βούληση, στοιχειοθετεί παράβαση καθήκοντος με τις ανάλογες ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες.
Παρ’όλα αυτά, σε μια προσπάθεια αναπλήρωσης της απούσας Κυβέρνησης, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε αρχικά την αποχή από τους πλειστηριασμούς γενικά και σταδιακά από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Οι εν λόγω αποφάσεις δεν είχαν αποτέλεσμα στην ουσία του προβλήματος αφού από τη μια η Κυβέρνηση συνέχισε να μην νομοθετεί παρά τις ανωτέρω δεσμεύσεις της, από την άλλη οι κοινωνικές ομάδες συνέχισαν να στοχοποιούν τους συμβολαιογράφους ως «υπαίτιους» για όποιον πλειστηριασμό διενεργείτο.
Εντός του εν λόγω περιβάλλοντος, ξαφνικά το μήνα Φεβρουάριο του 2017 ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοινώνει στη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μέσω του ex ufficio προέδρου αυτής, προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, ότι έχει συμφωνήσει με την τρόικα τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδριάζει αρχές του μηνός Μαρτίου του 2017, για να αξιολογήσει την ανακοίνωση του Υπουργού.
Εκεί διαπιστώνεται:
α) ότι η διενέργεια των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικά μέσα δεν λύνει το πρόβλημα της πρώτης κατοικίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων,
β) ο Υπουργός θέλει να μεταθέσει την ΕΥΘΥΝΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών στους εννέα (9) συμβολαιογραφικούς συλλόγους της Χώρας και
γ) ότι ο Υπουργός θα επιλέξει την ανάδοχο εταιρεία και ότι το έργο Δελτίο Τύπου σελίδα 3 έχει κοστολογηθεί στις εκατόν ογδόντα χιλιάδες (180.000) ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Με δεδομένο ότι οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κάποιοι σε προφανή συνεννόηση με τον Υπουργό φρόντισαν να «σπάσει» το έργο σε εννέα (9) υποέργα των είκο- σι χιλιάδων (20.000) ευρώ το καθένα, ώστε να μην χρειάζεται διαγωνισμός κατά το δημόσιο λογιστικό, αλλά να μπορεί να γίνει με απ’ευθείας ανάθεση από κάθε σύλλογο.
Προσοχή: πρόκειται για το ίδιο έργο (ηλεκτρονική πλατφόρμα) με τους ίδιους εργοδότες (συμβολαιογραφικοί σύλλογοι) και τον ίδιο ανάδοχο.
Είναι ευνόητο ότι η πλειοψηφία της Συντονιστικής αντέδρασε σε αυτή τη μόχλευση, για το επιπλέον γεγονός ότι επεδείχθη από τον Υπουργό η εταιρεία Newsphone Hellas, ως η μόνη κατάλληλη.
Επί αυτών υπεβλήθη υπό τεσσάρων (4) συμβολαιογραφικών συλλόγων ερώτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με αρμόδιο υπάλληλο της Αρχής, ειπώθηκε ότι η ανωτέρω μόχλευση δεν είναι νόμιμη αλλά η απάντηση θα αργήσει να εκδοθεί διότι «ασκούνται πιέσεις».
Επιπλέον, εστάλη στην ανάδοχο εταιρεία από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Κερκύρας μια σειρά παρατηρήσεων επί του σχεδίου συμβάσεως, παρατηρήσεις οι οποίες απεδείκνυαν το μη νόμιμο της συμβάσεως, μαζί με μια σειρά παρατηρήσεων από τις οποίες προέκυπτε το παράλογο του να μην έχει την ευθύνη λειτουργίας, την εποπτεία και την ιδιοκτησία της πλατφόρμας το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αντί απαντήσεως, νύκτωρ η Κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία σε Σχέδιο Νόμου για την παιδεία (!) με την οποία αποδόμησε ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κερκύρας, τροποποιώντας το άρθρο 98 του Κώδικα Συμβολαιογράφων και προσθέτοντας νέο άρθρο (98Α ) στον ίδιο Κώδικα, καθιστώντας στην ουσία την όλη διαδικασία νομιμότατη.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί.
Στο εν λόγω Σ/Ν περιελήφθη και τροπολογία δια της οποίας καταργήθηκε (απολύθηκε) ο βοηθός νομικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (προφανώς ως «μη συμμορφωθείς προς τας πιέσεις»).
Είναι περιττό να αναφερθεί ότι για την τροποποίηση του Κώδικα Συμβολαιογράφων ουδεμία επικοινωνία προηγήθηκε με τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, αντίθετα, χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα μια απόφαση της Συντονιστικής του έτους 2013 σχετική με το άρθρο 98 του Κώδικα στα πλαίσια της ευρύτερης αναθεώρησης του Κώδικα Συμβολαιογράφων, η οποία προσπάθησε τότε να σώσει τα αποθεματικά των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων (αποθεματικά τα οποία δημιουργήθηκαν από συνδρομές των συμβολαιογράφων και όχι από κρατική επιχορήγηση) εν όψει του «σκουπίσματος» των αποθεματικών των ταμείων του ευρύτερου δημόσιου τομέα από την τότε Κυβέρνηση Δελτίο Τύπου σελίδα 5 και ουδεμία σχέση είχε με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Άλλωστε είχαμε ήδη την πικρή εμπειρία της εν μια νυκτί υφαρπαγής του αποθεματικού του ειδικού λογαριασμού της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Φυσικά, η όλη αναθεώρηση του Κώδικα Συμβολαιογράφων έκτοτε εγκαταλήφθηκε και ποτέ δεν απέκτησε τη μορφή τυπικού νόμου, ουδείς οίδε γιατί.
Με τις ίδιες «νομοθετικές» προβλέψεις τέθηκε και προθεσμία στους συμβολαιογραφικούς συλλόγους (έως την 1/9/2017) να έχουν υπογράψει τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και να έχουν εκπαιδεύσει τα μέλη τους, άλλως τα μέλη όσων συλλόγων δεν δεχτούν να προσχωρήσουν στη σύμβαση θα πιστοποιούνται από το σύλλογο των Αθηνών.
Να λεχθεί εδώ ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών όχι μόνο θα υπογράψει τη σύμβαση σύμφωνα με εξουσιοδότηση που, κατά δήλωση του προέδρου του Συλλόγου των Αθηνών, έχει λάβει από το Δ.Σ. του Συλλόγου (sic) αλλά και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το εν λόγω έργο (ηλεκτρονική πλατφόρμα) αφού με την τροποποίηση του άρθρου 98 του Κώδικα Συμβολαιογράφων εξαλείφθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας των συμβάσεων που συνάπτονται από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, συνεπώς αυτές εφ’εξής θα γίνονται με απ’ευθείας αναθέσεις μη εμπίπτουσες στο δημόσιο λογιστικό.

 

Σ’εμάς, που ως ενεργοί πολίτες ενημερωνόμαστε για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, έγινε σαφές ότι αρχές του έτους 2017 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 6 δις ευρώ.
Αναρωτιώμαστε αν από το πλεόνασμα αυτό θα ήταν μεγάλη σπατάλη να «προικοδοτηθεί» το Υπουργείο Δικαιοσύνης με 200.000 ευρώ προκειμένου να δημιουργήσει την περιβόητη ηλεκτρονική πλατφόρμα την οποία είχε συμφωνήσει με την τρόικα ο Υπουργός.
Ως Σύλλογοι αλλά και ως Συντονιστική απευθυνθήκαμε στην φυσική μας προϊσταμένη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κυνικά μας ενημέρωσε ότι «κάθε επάγγελμα έχει τα ρίσκα του».
Ανάλογη ήταν η απάντηση που λάβαμε από την εποπτεύουσα Αρχή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ουδεμία δήλωση έγινε τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την εν γένει αντιπολίτευση αλλά και γενικώς από επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς για το θλιβερό φαινόμενο που διαδραματίζεται στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων της Χώρας κάθε Τετάρτη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η δε Κυβέρνηση δεν σταμάτησε στην παράλειψη εκδόσεως οποιασδήποτε ανακοίνωσης αλλά δια στόματος της Υπουργού κ. Φωτίου, μας δήλωσε ότι είναι υπέρ των συλλογικοτήτων που σταματούν τους πλειστηριασμούς, λες και κυβερνάνε οι συμβολαιογράφοι αυτή τη Χώρα.
Για όλα τα παραπάνω, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κερκύρας:
1. Καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την εγκληματική παράλειψη νομοθετήσεως στην κατεύθυνση της προστασίας της πρώτης κατοικίας
2. Καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την εγκληματική παράλειψη νομοθετήσεως στην κατεύθυνση της προστασίας της περιουσίας των ευπαθών κοινωνικά ομάδων
3. Καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την απεμπόλιση του δημοσίου χαρακτήρα του πλειστηριασμού και την απόδοση του σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, με ειδική μνεία στο άρθρο 959Α του ΚΠολΔ ότι το Υπουργείο ουδεμία ευθύνη έχει
4. Καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τη μόχλευση της απ’ ευθείας ανάθεσης σε ανάδοχο εταιρεία με την ύπουλη τροποποίηση του Κώδικα Συμβολαιογράφων
5. Καταγγέλλει τα αρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για το δημόσιο διασυρμό που υφίστανται κάθε Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι στα Ειρηνοδικεία τη Χώρας
6. Καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έστω και τη δωδεκάτη ώρα, να αναλάβει τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών, καθιστώντας με Νόμο το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποκλειστικό κύριο, διαχειριστή και υπεύθυνο της διαδικασίας
7. Καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει το άρθρο 959Α και τις σχετικές ΥΑ κατόπιν ενδελεχούς διαλόγου με τους επιστημονικούς φορείς (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικηγορικοί Δελτίο Τύπου σελίδα 8 Σύλλογοι, Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών), προκειμένου να μην μεταβληθούν οι πλειστηριασμοί σε ένα «Βατερλώ» ισάξιο του Κτηματολογίου, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω κάποιος παλαιότερος Υπουργός Δικαιοσύνης το παρέδωσε στο ΥΠΕΚΑ έναντι του αναλόγου «τιμήματος»
8. Επιφυλάσσεται για τις ενέργειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία ενάντια στις παραπάνω τροπολογίες και δεσμεύσεις υποτέλειας.
Κέρκυρα 21/8/2017
**Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου από το Κίνημα Δεν Πληρώνω
]]>
Τρίτη 29 Αυγούστου και κάθε Τρίτη 5-7μμ, ελάτε στα γραφεία μας να γνωριστούμε από κοντά, να εγγραφείτε στο Κίνημά μας και να αγωνιστούμε παρέα https://www.kinimadenplirono.gr/kathe-triti-anoixta-grafeia-kinimadenplirono/ Mon, 28 Aug 2017 14:48:30 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8045 Κάθε Τρίτη 5-7μμ τα γραφεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω θα είναι ανοιχτά.
Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να εγγραφείτε στο Κίνημά μας, να μας πείτε το πρόβλημά σας, να αγωνιστούμε παρέα.

*Τα γραφεία μας είναι στην οδό Καυτατζόγλου 35, Πατήσια (ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος)

]]>
Επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχή 4μελή οικογένεια άνεργου οικοδόμου με δύο ανήλικα παιδιά στην Πετρούπολη (video) https://www.kinimadenplirono.gr/epanasyndesi-revmatos-se-ftoxi-tetrameli-oikogeneia-anergoy-oikodomoy-me-dyo-anhlika-paidia-stin-petroypoli/ Thu, 24 Aug 2017 09:09:56 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8042 Δείτε το βίντεο με τη δράση επανασύνδεσης κομμένου ρεύματος σε φτωχή τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά που ζει εδώ και 2 μέρες στο σκοτάδι, από το Κίνημα Δεν Πληρώνω

Τώρα στην Πετρούπολη! Επανασύνδεση κομμένου ρεύματος σε φτωχή τετραμελή οικογένεια που ζει εδώ και 2 μέρες στο σκοτάδι, από το Κίνημα Δεν Πληρώνω

Posted by ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ on Wednesday, August 23, 2017

]]>
Καταδίκη σε διετή φυλάκιση με αναστολή, για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Δυναμική η παρουσία του Κινήματος Δεν Πληρώνω στο δικαστήριο (φωτογραφίες και ρεπορτάζ) https://www.kinimadenplirono.gr/katadikh-se-dieth-filakish-ston-gewrgiou-elstat/ Tue, 01 Aug 2017 12:45:53 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8024 Καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, σε διετή φυλάκιση με αναστολή, ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ένας εκ των κύριων “αρχιτεκτόνων” της υπαγωγής της χώρας μας και του Λαού μας στα μνημόνια.

Η διετής φυλάκιση αφορούσε το ένα από τα τρία σκέλη του κατηγορητηρίου και συγκεκριμένα το τρίτο σκέλος. Ο Γεωργίου απαλλάχτηκε για τα δύο πρώτα σκέλη του κατηγορητηρίου. Το κείμενο του σκεπτικού της απόφασης θα το αξιολογήσουμε όταν δημοσιευθεί.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη δίκη, ΔΕΝ αφορούσε την υπόθεση της εσκεμμένης διόγκωσης του Δημοσίου Ελλείμματος, από πλευράς Ανδρέα Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ, με σκοπό να υπαχθεί η Ελλάδα στα μνημόνια και την επιτροπεία.

Το κατηγορητήριο της συγκεκριμένης δίκης αφορούσε 3 αδικήματα:

1) Κατηγορήθηκε ότι ενώ ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τον Μάιο του 2010 και είχε υποχρέωση εκ του νόμου να είναι μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης στην Υπηρεσία αυτή, ο Γεωργίου διατήρησε την θέση του στο ΔΝΤ έως και τον Νοέμβριο. Ο Γεωργίου το παραδέχτηκε όμως το απέδωσε σε δικαιολογημένη ενέργεια προκειμένου να συμπληρώσει συντάξιμα έτη(!!!!)

2) Κατηγορήθηκε ότι δεν συγκαλούσε, ως όφειλε, σκόπιμα το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γεωργίου το παραδέχθηκε όμως προσπάθησε με νομικά τερτίπια να το αποκρούσει. Στην εισαγγελική πρόταση τέθηκε ο προβληματισμός  ότι αν δεν μπορούσε να λειτουργήσει εντός του υφισταμένου ΔΣ, θα μπορούσε είτε να παραιτηθεί είτε να συγκαλεί κανονικά το ΔΣ και ο ίδιος να απέχει.

3) κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε (με την ανώτατη της ποινής για το συγκεκριμένο αδίκημα) για το γεγονός ότι διαβίβασε τα στατιστικά στοιχεία για το Δημόσιο Έλλειμμα χωρίς να έχει προηγουμένως λάβει την απαραίτητη έγκριση από το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

Η πράξη του αυτή οδήγησε τη χώρα μας στα μνημόνια.

Η σημερινή απόφαση ήταν εξαιρετικά σημαντική για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, που αφορά την ουσία της υπόθεσης Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ για την εσκεμμένη διόγκωση του Δημόσιου Ελλείμματος.

Ο Γεωργίου για την συγκεκριμένη κατηγορία είχε απαλλαχθεί με Βούλευμα, για το οποίο όμως η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε πρόταση αναίρεσης, η οποία θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Γεωργίου να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη για το αδίκημα αυτό, μέσω του οποίου εισήλθε η χώρα μας στα μνημόνια με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

Ήδη η ανθρωποφάγος νομενκλατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θορυβηθεί τρομερά με τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία αν και σε καμία περίπτωση δεν τιμωρεί παραδειγματικά τον Γεωργίου, αποτελεί πολιτικά και ηθικά γροθιά στο στομάχι των τροικανών και των ντόπιων νενέκων που ήθελαν να βγάλουν “λάδι” όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται τα μνημονιακά χρόνια στη χώρα μας.

Στη σημερινή δίκη, όπως και σε κάθε μεγάλο ραντεβού, το “παρών” έδωσε αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να αποκαλυφθούν οι  απάτες του βρωμερού τους συστήματος και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

]]>
ΡΕΚΟΡ πλειστηριασμών σχεδιάζουν αύριο τα ΚΟΡΑΚΙΑ! 117 πλειστηριασμούς στην Αττική, έχουν σχεδιάσει οι τραπεζίτες και σια, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, εκ των οποίων οι 51 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Δεκάδες πρώτες κατοικίες στο σφυρί. Θα σας περιμένουμε στα Ειρηνοδικεία, κοράκια! https://www.kinimadenplirono.gr/117-pleistiriasmoi-tin-tetarti-26-7-17-attiki-programma/ Tue, 25 Jul 2017 18:48:13 +0000 https://www.kinimadenplirono.gr/?p=8022 Με τον αριθμό ρεκόρ των 117 πλειστηριασμών στην Αττική συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 26-7-17, η υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τους τραπεζίτες και τα λοιπά κοράκια. Στο σφυρί βγαίνουν πρώτες κατοικίες και άλλα περιουσιακά στοιχεία συμπολιτών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκλητικότατη ηγεσία των Συμβολαιογράφων Αθηνών, για πέμπτη συνεχόμενη Τετάρτη θα εκπλειστηριάζει και τυπικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς τον φερεντζέ της ψευτο-αποχής (που υποτίθεται ότι πραγματοποιούσαν για κάποιους από τους πλειστηριασμούς).

Ενεργή παραμένει και η επίσημη προτροπή του προέδρου του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών και υπόδικου για το παραδικαστικό κύκλωμα νο2, Γεώργιου Ρούσκα, προς τις αστυνομικές αρχές και την Εισαγγελία για καταστολή και ποινικοποίηση του Κινήματός μας.

Συγκεκριμένα 51 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, 6 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου,  5 στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών, 4 στο Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνίας, 2 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας,  11 στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου, 6 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα, 4 στο Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνίας, 1 στο Ειρηνοδικείο Σπετσών, 3 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, 7 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, 5 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, 5 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, 1 στο Ειρηνοδικείο Σαλαμίνας, 3 στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας, 1 στο Ειρηνοδικείο Ελευσίνας

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο θα δώσει δυναμικό “παρών” όπως 4 χρόνια τώρα στα Ειρηνοδικεία και σας καλεί να ενισχύσετε αυτόν τον μεγάλο αγώνα αντίστασης.

Το ραντεβού είναι σταθερό κάθε Τετάρτη 4-5μμ στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

]]>