Έκτακτα Νέα
Αρχική / Γιατί Δεν Πληρώνω

Γιατί Δεν Πληρώνω

Γιατί ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;

Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι εμείς. Ο λαός δεν οφείλει να πληρώσει την απληστία μίας χούφτας αδίστακτων οικονομικών ολιγαρχών και διαπλεκόμενων πολιτικών, οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση και επωφελούνται από αυτήν.

Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και πρέπει να πληρώσουν είναι:

Οι τράπεζες.

Οι τράπεζες, ξένες και ελληνικές, τζόγαραν σε χρηματοικονομικά προϊόντα υψηλού ρίσκου και σε επισφαλείς πιστώσεις με υψηλές αποδόσεις, τα χρήματα που με κόπο και ιδρώτα αποταμίευε ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του τα προηγούμενα χρόνια. Με τον τρόπο αυτό, οι τραπεζίτες προσπάθησαν να αποκομίσουν γρήγορα και εύκολα υπερκέρδη, δίχως να ενδιαφέρονται για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία όρων ευημερίας και ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Η χρηματοοικονομική αυτή φούσκα, γιγαντώθηκε και έσκασε. Το λογαριασμό, αντί για τις τράπεζες που ευθύνονται, κλήθηκε να τον πληρώσει το σύνηθες υποζύγιο, ο ελληνικός λαός.

Οι ντόπιοι κρατικοδίαιτοι μεγαλοκαρχαρίες.

Οι ντόπιοι κρατικοδίαιτοι μεγαλοκαρχαρίες χρησιμοποιώντας ως βαστάζους το πολιτικό τους προσωπικό, έκαναν πραγματική επιδρομή πάνω στο λαϊκό εισόδημα και στη δημόσια περιουσία, πλουτίζοντας ακόμη περισσότερο μέσα στην κρίση. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το ξεπούλημα των στρατηγικών και πιο κερδοφόρων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, που απέφεραν στους ολιγάρχες δισεκατομμύρια ευρώ και επέφεραν στο λαό την απόλυτη εξαθλίωση. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι: οι Εθνικοί μας Δρόμοι, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, τα Λιμάνια, τα Ναυπηγεία, τα Πετρέλαια, ο ΟΠΑΠ κ.α..

Το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα και οι παραφυάδες του.

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα που ασκεί κυβέρνηση και διοίκηση τις τελευταίες δεκαετίες, θωράκισε θεσμικά και εξωθεσμικά το μεγάλο φαγοπότι της οικονομικής ολιγαρχίας. Εφάρμοσε (με το αζημίωτο) νομότυπα ή παράνομα, κατευθυνόμενες πολιτικές προάσπισης των μεγάλων συμφερόντων και κυκλωμάτων (Χρηματιστήριο, Siemens, Ολυμπιακοί Αγώνες, Εθνικοί Δρόμοι και λοιπά μεγάλα έργα, εξοπλιστικά προγράμματα, ΜΚΟ, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, σκάνδαλα με offshore εταιρίες, ψήφιση νόμων για την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος των εργοδοτών κ.α.). Επίσης δημιούργησε και τροφοδότησε παρακρατικούς θύλακες φασιστικής-νεοναζιστικής ιδεολογίας προκειμένου να ανακόψει την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.