Έκτακτα Νέα
Αρχική / Οι δράσεις μας

Οι δράσεις μας

Διόδια

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω γεννήθηκε το 2009 στους δρόμους παλεύοντας ενάντια στο ληστρικό καθεστώς των διοδίων και το ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ανοίγματα διοδίων σε όλη τη χώρα καταγάγοντας σημαντικές νίκες. Ο ασυμβίβαστος αγώνας του Κινήματος Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο στα διόδια οδήγησε την κυβέρνηση στην ψήφιση δύο φωτογραφικών νόμων (Ρέππα και Βορίδη) και τους μεγαλοεργολάβους σε βιομηχανία διώξεων ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές.  Παρόλα αυτά ο μετωπικός αγώνας ενάντια στα διόδια συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη και την επανάκτηση των δρόμων από τον ελληνικό λαό.

Επανασυνδέσεις ρεύματος & νερού

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο, πρωτοστατεί στον τιτάνιο αγώνα για να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 1000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αποκλείονται από την πρόσβασή τους στο ηλεκτρικό ρεύμα καθημερινά και 400 από αυτά δεν καταφέρνουν να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότησή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπολογίζεται ότι 350.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα στη χώρα μας. Χιλιάδες είναι και οι περιπτώσεις νοικοκυριών που αποστερούνται την πρόσβασή τους στο νερό λόγω οικονομικής αδυναμίας. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο με κύριο γνώμονα την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας έχει προχωρήσει σε χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού σε όλη τη χώρα, σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν. Με τις δράσεις μας αυτές οι οποίες είναι ανθρωπιστικές αλλά και βαθιά πολιτικές, έχουμε συνεισφέρει στην αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στην εμβάθυνση των δεσμών αλληλεγγύης στους κόλπους της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

Υγεία και Παιδεία

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο, αντιστέκεται δυναμικά στην εκστρατεία διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας που προωθείται από τις τροϊκανές κυβερνήσεις. Μαχόμαστε για Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους και ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Επίσης αντιστεκόμαστε στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας σε όλες βαθμίδες που προωθείται απαρέγκλιτα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Κατασχέσεις – Πλειστηριασμοί

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και του αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Με δράσεις πολιτικού ακτιβισμού, περικυκλώνουμε ειρηνοδικεία και γραφεία τέλεσης πλειστηριασμών, μπλοκάροντας τις διαδικασίες. Επίσης διαδηλώνουμε στις ΔΟΥ όλης της χώρας προκειμένου να καθυστερήσουμε την έκδοση εντολών κατάσχεσης και να ασκήσουμε πίεση προκειμένου να επιτευχθούν ευνοϊκοί διακανονισμοί όσον αφορά σε οφειλές συμπολιτών μας προς το Δημόσιο. Εκτός των ανωτέρω, παριστάμεθα και σε δικαστικούς αγώνες διαγραφής χρεών φτωχών συμπολιτών μας προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ταμεία, κάνοντας πράξη την θέση μας για μία νέα Σεισάχθεια.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας και πόσο μάλλον των αδύναμων οικονομικά, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο κάθε συμπολίτης μας θα πρέπει να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στη μετακίνηση ανεξαρτήτως εισοδήματος, καθώς η ελεύθερη μετακίνηση, πέραν από κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης αποτελεί και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Για να επιτύχουμε αυτό το στόχο, πραγματοποιούμε συμβολικές δράσεις μπλοκαρίσματος ακυρωτικών μηχανημάτων σε Μετρό και ΗΣΑΠ, οργανώνουμε δράσεις ενημέρωσης των συμπολιτών μας σε Τρόλεϊ και Λεωφορεία και καταγγέλουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα το απαράδεκτο καθεστώς των ελεγκτών-κεφαλοκυνηγών οι οποίοι δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και φυσική βία, προκειμένου να εξασφαλίσουν το διόλου ευκαταφρόνητο μερτικό τους από τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται σε φτωχούς συμπολίτες μας.

Χαράτσια

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια βρίσκεται στην προμετωπίδα της πολιτικής ατζέντας του Κινήματος Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο. Η φοροληστεία που συντελείται από τις τροϊκανές κυβερνήσεις κατ’ εντολήν των τραπεζιτών και των μεγάλων συμφερόντων, αντιμετωπίζεται μόνο με ενιαιομετωπικό αγώνα όλου του λαού που πλήττεται και των οργανωμένων δυνάμεων που αντιπαλεύουν αυτό το ληστρικό καθεστώς. Στην αιχμή του δόρατος βρίσκεται το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο με συνεχείς δράσεις σε όλα τα σημεία είσπραξης χαρατσιών (ΔΟΥ, ΔΕΗ, Τράπεζες) και εκδίκασης αποφάσεων που αφορούν σε αυτά (πρωτοβάθμια και ανώτατα Δικαστήρια).

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Για το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο η κοινωνική αλληλεγγύη εκτός από σύνθημα πρέπει να λαμβάνει και πραγματική υπόσταση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν προσφορές υλικής και ηθικής υποστήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο έχει επανειλημμένως επισκεφτεί και βοηθήσει συνανθρώπους μας που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία. Παραδείγματα κοινωνικών ομάδων που έχουμε σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους είναι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ομάδες συνανθρώπων μας με χρόνια προβλήματα υγείας (Σκλήρυνση κατά πλάκας, Νόσο του Crohn κ.α.), ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, μονάδες απεξάρτησης, κρατούμενες σε γυναικείες φυλακές κ.α.. Επίσης έχουμε δημιουργήσει δομές αλληλεγγύης όπως το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και η Τράπεζα Αίματος του Κινήματος Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο. οι οποίες έχουν προσφέρει σημαντική βοήθεια σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Λαϊκοί, Εργατικοί και Φοιτητικοί Αγώνες

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο συμμετέχει και διοργανώνει δράσεις που αφορούν σε όλο το φάσμα των λαϊκών διεκδικήσεων. Στηρίζουμε τους ριζοσπαστικούς αγώνες των εργαζομένων, των φοιτητών, των αγροτών, συμμετέχουμε στον αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό αγώνα, στον αγώνα για την οικολογία και το περιβάλλον και εν γένει δίνουμε δυναμικό παρών σε κάθε μάχη που θεωρούμε ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων.

 

Ένα σχόλιο

  1. Γεωργια

    Εμαθα αποψε για ενα σπιτι που δεν εχει ρευμα ενα χρονο .υπαρχει προβλημα που μπορω να ζητησω βοηθεια sos…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.