Έκτακτα Νέα
Αρχική / Οι δράσεις μας

Οι δράσεις μας

Διόδια

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω γεννήθηκε το 2009 στους δρόμους παλεύοντας ενάντια στο ληστρικό καθεστώς των διοδίων και το ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ανοίγματα διοδίων σε όλη τη χώρα καταγάγοντας σημαντικές νίκες. Ο ασυμβίβαστος αγώνας του Κινήματος Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο στα διόδια οδήγησε την κυβέρνηση στην ψήφιση δύο φωτογραφικών νόμων (Ρέππα και Βορίδη) και τους μεγαλοεργολάβους σε βιομηχανία διώξεων ενάντια σε πρωτοπόρους αγωνιστές.  Παρόλα αυτά ο μετωπικός αγώνας ενάντια στα διόδια συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη και την επανάκτηση των δρόμων από τον ελληνικό λαό.

Επανασυνδέσεις ρεύματος & νερού

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο, πρωτοστατεί στον τιτάνιο αγώνα για να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 1000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις αποκλείονται από την πρόσβασή τους στο ηλεκτρικό ρεύμα καθημερινά και 400 από αυτά δεν καταφέρνουν να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότησή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπολογίζεται ότι 350.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα στη χώρα μας. Χιλιάδες είναι και οι περιπτώσεις νοικοκυριών που αποστερούνται την πρόσβασή τους στο νερό λόγω οικονομικής αδυναμίας. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο με κύριο γνώμονα την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας έχει προχωρήσει σε χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού σε όλη τη χώρα, σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν. Με τις δράσεις μας αυτές οι οποίες είναι ανθρωπιστικές αλλά και βαθιά πολιτικές, έχουμε συνεισφέρει στην αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στην εμβάθυνση των δεσμών αλληλεγγύης στους κόλπους της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

Υγεία και Παιδεία

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο, αντιστέκεται δυναμικά στην εκστρατεία διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας που προωθείται από τις τροϊκανές κυβερνήσεις. Μαχόμαστε για Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους και ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Επίσης αντιστεκόμαστε στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας σε όλες βαθμίδες που προωθείται απαρέγκλιτα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Κατασχέσεις – Πλειστηριασμοί

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και του αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Με δράσεις πολιτικού ακτιβισμού, περικυκλώνουμε ειρηνοδικεία και γραφεία τέλεσης πλειστηριασμών, μπλοκάροντας τις διαδικασίες. Επίσης διαδηλώνουμε στις ΔΟΥ όλης της χώρας προκειμένου να καθυστερήσουμε την έκδοση εντολών κατάσχεσης και να ασκήσουμε πίεση προκειμένου να επιτευχθούν ευνοϊκοί διακανονισμοί όσον αφορά σε οφειλές συμπολιτών μας προς το Δημόσιο. Εκτός των ανωτέρω, παριστάμεθα και σε δικαστικούς αγώνες διαγραφής χρεών φτωχών συμπολιτών μας προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ταμεία, κάνοντας πράξη την θέση μας για μία νέα Σεισάχθεια.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας και πόσο μάλλον των αδύναμων οικονομικά, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο κάθε συμπολίτης μας θα πρέπει να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στη μετακίνηση ανεξαρτήτως εισοδήματος, καθώς η ελεύθερη μετακίνηση, πέραν από κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης αποτελεί και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Για να επιτύχουμε αυτό το στόχο, πραγματοποιούμε συμβολικές δράσεις μπλοκαρίσματος ακυρωτικών μηχανημάτων σε Μετρό και ΗΣΑΠ, οργανώνουμε δράσεις ενημέρωσης των συμπολιτών μας σε Τρόλεϊ και Λεωφορεία και καταγγέλουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα το απαράδεκτο καθεστώς των ελεγκτών-κεφαλοκυνηγών οι οποίοι δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και φυσική βία, προκειμένου να εξασφαλίσουν το διόλου ευκαταφρόνητο μερτικό τους από τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται σε φτωχούς συμπολίτες μας.

Χαράτσια

Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια βρίσκεται στην προμετωπίδα της πολιτικής ατζέντας του Κινήματος Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο. Η φοροληστεία που συντελείται από τις τροϊκανές κυβερνήσεις κατ’ εντολήν των τραπεζιτών και των μεγάλων συμφερόντων, αντιμετωπίζεται μόνο με ενιαιομετωπικό αγώνα όλου του λαού που πλήττεται και των οργανωμένων δυνάμεων που αντιπαλεύουν αυτό το ληστρικό καθεστώς. Στην αιχμή του δόρατος βρίσκεται το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο με συνεχείς δράσεις σε όλα τα σημεία είσπραξης χαρατσιών (ΔΟΥ, ΔΕΗ, Τράπεζες) και εκδίκασης αποφάσεων που αφορούν σε αυτά (πρωτοβάθμια και ανώτατα Δικαστήρια).

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Για το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο η κοινωνική αλληλεγγύη εκτός από σύνθημα πρέπει να λαμβάνει και πραγματική υπόσταση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν προσφορές υλικής και ηθικής υποστήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο έχει επανειλημμένως επισκεφτεί και βοηθήσει συνανθρώπους μας που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία. Παραδείγματα κοινωνικών ομάδων που έχουμε σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους είναι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ομάδες συνανθρώπων μας με χρόνια προβλήματα υγείας (Σκλήρυνση κατά πλάκας, Νόσο του Crohn κ.α.), ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, μονάδες απεξάρτησης, κρατούμενες σε γυναικείες φυλακές κ.α.. Επίσης έχουμε δημιουργήσει δομές αλληλεγγύης όπως το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και η Τράπεζα Αίματος του Κινήματος Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο. οι οποίες έχουν προσφέρει σημαντική βοήθεια σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Λαϊκοί, Εργατικοί και Φοιτητικοί Αγώνες

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο συμμετέχει και διοργανώνει δράσεις που αφορούν σε όλο το φάσμα των λαϊκών διεκδικήσεων. Στηρίζουμε τους ριζοσπαστικούς αγώνες των εργαζομένων, των φοιτητών, των αγροτών, συμμετέχουμε στον αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό αγώνα, στον αγώνα για την οικολογία και το περιβάλλον και εν γένει δίνουμε δυναμικό παρών σε κάθε μάχη που θεωρούμε ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων.

 

54 Σχόλια

 1. Γεωργια

  Εμαθα αποψε για ενα σπιτι που δεν εχει ρευμα ενα χρονο .υπαρχει προβλημα που μπορω να ζητησω βοηθεια sos…..

 2. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added
  I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service?

  Thanks a lot!

 3. Your method of describing everything in this paragraph is really nice, every one be able to
  simply know it, Thanks a lot.

 4. For the reason that the admin of this site is working, no question very soon it will be well-known, due to its feature contents.

 5. Heya i’m for the primary time here. I found this board and I find It really helpful
  & it helped me out much. I hope to give something back and help others such as you aided
  me.

 6. Highly descriptive blog, I liked that a lot. Will there be a part 2?

 7. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website?
  The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this
  your broadcast provided bright clear idea

 8. I every time used to study paragraph in news papers but
  now as I am a user of web so from now I am using net for posts, thanks to web.

 9. Oh my goodness! Impressive article dude!
  Many thanks, However I am experiencing troubles with your RSS.
  I don’t know why I can’t join it. Is there anybody else having the same
  RSS problems? Anybody who knows the answer will you kindly respond?
  Thanx!!

 10. Your style is really unique in comparison to other people
  I’ve read stuff from. Thank you for posting when you have the
  opportunity, Guess I will just book mark this page.

 11. It’s hard to find experienced people in this particular subject, however, you seem like
  you know what you’re talking about! Thanks

 12. Hey! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard
  on. Any suggestions?

 13. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this outstanding blog!
  I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group.

  Chat soon!

 14. Aw, this was an incredibly nice post. Taking the time and actual effort to produce a great article… but what can I say… I
  procrastinate a whole lot and don’t seem to get nearly anything done.

 15. Woah! I’m really digging the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough
  to get that “perfect balance” between usability and appearance.
  I must say that you’ve done a superb job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Safari.
  Superb Blog!

 16. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your site is great,
  let alone the content!

 17. I feel this is among the so much important information for me.

  And i’m satisfied studying your article. However wanna remark on some basic things, The website style is perfect, the articles is truly
  nice : D. Good task, cheers

 18. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this excellent blog!
  I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to
  my Google account. I look forward to fresh updates and will
  talk about this blog with my Facebook group. Talk
  soon!

 19. Very good post! We will be linking to this particularly great
  content on our site. Keep up the great writing.

 20. If you are going for finest contents like I do, just pay a visit this website every day since it presents
  quality contents, thanks

 21. Nice answer back in return of this issue with real arguments and telling all
  about that.

 22. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am having problems with your RSS.
  I don’t know the reason why I cannot join it. Is there anybody else
  getting the same RSS problems? Anyone who knows the solution can you kindly
  respond? Thanks!!

 23. Whats up are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 24. A person necessarily lend a hand to make significantly posts I might
  state. This is the very first time I frequented your website page and up to now?
  I surprised with the research you made to create this actual post incredible.
  Fantastic job!

 25. Thanks in favor of sharing such a nice thought,
  piece of writing is good, thats why i have read it completely

 26. This is my first time visit at here and i am actually impressed to read
  all at single place.

 27. Very rapidly this web page will be famous among all blog visitors, due to it’s pleasant articles or reviews

 28. My partner and I stumbled over here by a different website and thought
  I should check things out. I like what I see so now i am following
  you. Look forward to checking out your web page for a second time.

 29. What’s up i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this article i thought i could also make comment due to this sensible post.

 30. Your style is really unique compared to other folks
  I have read stuff from. I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity,
  Guess I will just book mark this site.

 31. Thanks for your personal marvelous posting!
  I seriously enjoyed reading it, you might be a great author.
  I will remember to bookmark your blog and definitely will come back in the
  future. I want to encourage continue your great writing, have a nice day!

 32. My brother recommended I might like this website.
  He was once totally right. This post truly made
  my day. You cann’t believe simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 33. What’s up, all the time i used to check webpage posts here early in the daylight, for the reason that i like to learn more and more.

 34. My partner and I stumbled over here different web address and thought I might as well check things
  out. I like what I see so i am just following you. Look
  forward to checking out your web page for a second time.

 35. This article will help the internet visitors for building up
  new web site or even a weblog from start to end.

 36. Great post but I was wondering if you could write a litte more on this topic?

  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
  Kudos!

 37. Fantastic website. Lots of useful information here.
  I am sending it to several friends ans additionally sharing in delicious.
  And certainly, thanks for your effort!

 38. Just desire to say your article is as astonishing.
  The clearness in your post is just great and i can assume you’re an expert on this subject.
  Fine with your permission let me to grab your feed to keep updated
  with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 39. I have been surfing online more than three hours as of late, but I never found any interesting article like
  yours. It’s lovely worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably did, the
  net will be much more useful than ever before.

 40. I like it when individuals come together and share thoughts.
  Great site, stick with it!

 41. Good day! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
  There’s a lot of people that I think would
  really appreciate your content. Please let me know.
  Thanks

 42. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other sites?
  I have a blog based on the same topics you discuss and would really like to have you share
  some stories/information. I know my readers would enjoy your work.
  If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

 43. I’m not that much of a online reader to be honest
  but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark
  your site to come back later on. Many thanks

 44. Asking questions are in fact pleasant thing if you are not understanding something completely, but this piece of writing gives nice understanding even.

 45. Wow, that’s what I was exploring for, what a data!

  present here at this website, thanks admin of this website.

 46. I’ll right away snatch your rss as I can not to find your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you have any? Please permit me recognize in order that
  I could subscribe. Thanks.

 47. Hey there! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or
  maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours and I
  think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an email.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 48. Whoa! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely
  different subject but it has pretty much the same layout and design. Superb
  choice of colors!

 49. These are actually wonderful ideas in regarding blogging.
  You have touched some good points here. Any way
  keep up wrinting.

 50. Hi there colleagues, nice article and nice arguments commented at
  this place, I am in fact enjoying by these.

 51. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I
  came to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m
  book-marking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and terrific style and design.

 52. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright
  violation? My site has a lot of completely unique content I’ve
  either authored myself or outsourced but it appears a
  lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any ways to help stop content from being stolen?
  I’d definitely appreciate it.

 53. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve found
  It absolutely useful and it has aided me out loads.
  I hope to give a contribution & help different users like its helped me.
  Great job.

 54. Why users still use to read news papers when in this technological globe the whole thing is existing on net?

Leave a Reply

Your email address will not be published.