Έκτακτα Νέα
Αρχική / Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω γεννήθηκε το 2009 στην Ελλάδα. Ξεκίνησε ως ένα αυθόρμητο κίνημα ανυπακοής στο ληστρικό καθεστώς των διοδίων και στο ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους. Σύντομα, ωρίμασε και μετεξελίχθηκε σε ένα πρωτοπόρο πολιτικό κίνημα αντίστασης, που παλεύει καθημερινά ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Αποτελεί σάρκα από τη σάρκα των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων και μάχεται καθημερινά υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.

Θεμελιώδης άξονας της πλούσιας δράσης του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, αποτελεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης το οποίο θα αποτελέσει ανάχωμα στη ραγδαία εξάπλωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.

Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων που έχουμε θέσει, διεκδικούμε αγωνιστικά την απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού στη Στέγη, στο Ηλεκτρικό Ρεύμα, στο Νερό, στους Δρόμους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στους Δημόσιους Χώρους, στα Φυσικά Αγαθά και σε κάθε άλλο αγαθό δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι διεκδικήσεις μας αυτές αποκτούν περιεχόμενο με την καθημερινή μας πολυμέτωπη δράση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

 • Τον αγώνα μας ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος και τα υπόλοιπα κοράκια, με δράσεις αναστολής πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία της χώρας.
 • Τον αγώνα μας για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό με δράσεις επανασυνδέσεων σε φτωχά νοικοκυριά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν να πληρώσουν και στερούνται την πρόσβασή τους σε αυτά τα απαραίτητα για την επιβίωση τους αγαθά καθώς και κινητοποιήσεις σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.
 • Την πάλη μας ενάντια στο ληστρικό καθεστώς των διοδίων και το σκάνδαλο της παράδοσης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους.
 • Τον αγώνα μας ενάντια στα χαράτσια και την αντιλαϊκή φοροεπιδρομή.
 • Τον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους τους πολίτες.
 • Την πάλη μας για ελεύθερη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον αγώνα μας ενάντια στο απαράδεκτο καθεστώς των κεφαλοκυνηγών-ελεγκτών, πολλοί από τους οποίους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και φυσική βία απέναντι στους επιβάτες προκειμένου να διασφαλίσουν το μερτικό τους από τα πρόστιμα.
 • Δράσεις αλληλεγγύης για τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσω της προσφοράς υλικής και ηθικής υποστήριξης. Σημαντικό ρόλο σε αυτή μας τη δραστηριότητα έχει παίξει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και η Τράπεζα Αίματος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
 • Τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των φυσικών και ενεργειακών μας πόρων.
 • Την στήριξή μας στις τοπικές κοινωνίες που απειλούνται από την επέλαση επενδυτών-κορακιών (Κερατέα, Σκουριές, Γραμματικό κ.α.)
 • Τη στήριξή μας σε εργατικούς αγώνες με ανατρεπτικό περιεχόμενο.
 • Την ενεργή συμμετοχή μας στο φοιτητικό και στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

Σύμφωνα με την ανάλυσή μας, η διεθνής και εγχώρια οικονομική ολιγαρχία, που είναι υπεύθυνη για την οικονομική κρίση, προσπαθεί να βγει αλώβητη και ενισχυμένη από αυτήν, μετακυλίοντας τα καταστροφικά αποτελέσματά της στους λαούς. Στην προσπάθεια της αυτή, οχυρώνει το καθεστώς της επικυριαρχίας της, διορίζοντας κυβερνήσεις-μαριονέτες και δημιουργώντας πολιτικούς μηχανισμούς-ανδρείκελα (βλέπε τρόικα) προκειμένου να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη εκτέλεση των αποφάσεών της.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο, ως ένα από τα πρωτοπόρα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος και των πολιτικών εκφραστών του, καλεί όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται, να επιλέξουν το δρόμο του συλλογικού αγώνα.

Σας καλούμε να γίνετε ενεργά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα μία καλύτερη κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές.

Ένα σχόλιο

 1. Τι να πω ΜΠΡΑΒΟ για ότι κάνετε! Θα έπρεπε ο κάθε Έλληνας να προσφέρει κ να είναι ενεργά δίπλα σας.
  Εμάς, εμένα και γιαγιά έκοψαν το ρεύμα σήμερα και δεν έχω μπαταρία να σας γράψω. Στο google σχόλιασα μόλις! Αν μπορείτε να επικοινωνήσετε και να μας βοηθήσετε, αφού δεν δέχονται να πάρουν τα μισά λεφτά που έχουμε να δώσουμε μετά βίας 300 € περίπου, θέλουν 750! Επειδή μπερδεύτηκε ή γιαγιά και πλήρωσε στις 6/6 160€ από τις δόσεις της ρύθμισης, αντί να πληρώσει τον έναν από τους δύο λογαριασμούς που είναι 250€.Πάρα πολλά για 2 άτομα κάθε μήνα. Έχουμε θέματα υγείας, περιμένουμε οικονομική στήριξη από γερμανία, αλλά θα πάρει ημέρες! Είμαστε Κατερίνη! Άν κάποιος μπορεί να μας βοηθήσει? Το email : fairytaile79@gmail κ σταθερό 2351400495. Ευχαριστώ και πάλι χίλια μπράβο!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.