Έκτακτα Νέα
Αρχική / ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ / Συνέντευξη του εκπροσώπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Ηλία Παπαδόπουλου στη “Βραδυνή” για τη μάχη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συνέντευξη του εκπροσώπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Ηλία Παπαδόπουλου στη “Βραδυνή” για τη μάχη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος μίλησε στην εφημερίδα “Η βραδυνή” για τη μάχη του Κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. Διαβάστε τα όσα είπε.

Δράση σε τρεις άξονες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έρχονται:

«Για την ώρα κάνουμε σχέδια επί χάρτου και περιμένουμε την οριστικοποίηση της μορφής που θα έχει η διαδικασία, ώστε να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε», λέει στην «ΒτΚ» το μέλος της διοικούσας επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ηλίας Παπαδόπουλος, που συμπλήρωσε: «Έχουμε ήδη κάνει κάποιες σκέψεις που στηρίζονται σε τρεις άξονες: ο πρώτος έχει να κάνει με τη φυσική μας παρουσία στα συμβολαιογραφικά γραφεία όπου θα γίνονται οι πλειστηριασμοί. Στόχος μας είναι να πιέσουμε τους συμβολαιογράφους, ώστε να μην αναλάβουν τέτοιες υποθέσεις. Ο δεύτερος άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούμε, προβλέπει δράσεις σε τραπεζικά καταστήματα και γραφεία funds, που έχουν αναλάβει τα “κόκκινα” δάνεια. Ο τρίτος αφορά τις περιπτώσεις εκείνες που δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους πλειστηριασμούς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα κατά των εξώσεων, όπως έγινε κυρίως στην Ισπανία, αλλά και στην Πορτογαλία, ώστε μετά τους πλειστηριασμούς να υπάρχει μια φυσική ασπίδα προστασίας της λαϊκής περιουσίας και να μη χάνουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους. Από εκεί και πέρα, σε πολιτικό επίπεδο καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους όσοι διαφωνούν με την πρακτική των πλειστηριασμών, να κατέβουν μαζί μας στους δρόμους, ώστε όλοι μαζί να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και το μπλοκ που κινεί αυτή τη διαδικασία να κάνουν πίσω».
Ο οικονομολόγος στο επάγγελμα Ηλίας Παπαδόπουλος διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» να καταφεύγει στην πρακτική του χάκινγκ προκειμένου να εμποδίσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς:
«Δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε μια τέτοια λύση. Το χακάρισμα είναι κάτι που δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας, γιατί δεν ταιριάζει με τις πρακτικές μας. Δεν θέλουμε να κάνει τη δουλειά ένας χάκερ, που θα αντικαταστήσει τον κόσμο ο οποίος αντιδρά. Θέλουμε ο κόσμος να είναι αυτός που θα πει το “όχι”».

Ο Τσίπρας δεν πίστευε όσα έλεγε

Ιδρυτικό μέλος του Κινήματος, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η συμμετοχή του κόσμου στις δράσεις είναι πιο μεγάλη από ποτέ, και αναφερόμενος στην προ 2015 άτυπη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των διοδίων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καπηλεύτηκε τους αγώνες των ανένταχτων πολιτών, προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία, λέγοντας: «Στις κινητοποιήσεις των διοδίων ο σημερινός πρωθυπουργός και αρκετά στελέχη καπηλεύτηκαν τον αγώνα των ανένταχτων πολιτών. Αυτό το κεφαλαιοποίησαν στις εκλογές του 2015, αλλά τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις… γκεστ σταρ εμφανίσεις ήταν κενό γράμμα. Αποδείχτηκε και στην πράξη, ότι δεν πίστευε όσα έλεγε τότε».

πηγή

Δείτε επίσης

O Ηλίας Παπαδόπουλος στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Νέου Καναλιού για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που έρχονται (VIDEO)