Έκτακτα Νέα
Αρχική / Τι δεν πληρώνω

Τι δεν πληρώνω

Τί ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;

Δεν πληρώνουμε το ιδιωτικό χρέος – Εμπρός για μια νέα Σεισάχθεια.

Ο ελληνικός λαός δεν χρωστά αλλά του χρωστούν καθώς:

– Τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρωστούν στις τράπεζες δανείστηκαν με τοκογλυφικούς όρους.

– Το εισόδημα των νοικοκυριών έχει μειωθεί δραματικά σε σχέση με την εποχή του δανεισμού, εξ’ αιτίας των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται.

– Ο ελληνικός λαός έχει ανακεφαλαιοποιήσει με δισεκατομμύρια ευρώ τις τράπεζες-ζόμπι προκειμένου να τις σώσει, την ώρα που οι τραπεζίτες που πλούτισαν, δεν έβαλαν ευρώ από την τσέπη τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι τράπεζες αφού διασώθηκαν, ξαναχαρίστηκαν στους τραπεζίτες, που τώρα απειλούν να μας κατασχέσουν και τα σπίτια μας.

– Οι τράπεζες και το εγχώριο πολιτικό σύστημα βομβάρδισαν τα νοικοκυριά με μία επικοινωνιακή εκστρατεία εύκολου υπερδανεισμού, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν ασύστολα και να δημιουργήσουν ολόκληρες γενιές εξαρτημένων οικονομικά και χειραγωγούμενων πολιτικά ανθρώπων. Με αυτή την έννοια αποτελούν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της υπερχρέωσης των συμπολιτών μας.

Δεν πληρώνουμε το δημόσιο χρέος – Καταγγελία των μνημονιακών όρων και των δανειακών συμβάσεων.

– Ο ελληνικός λαός φυσικά και ΔΕΝ ευθύνεται για τη γιγάντωση του δημόσιου εξωτερικού χρέους και τη χρεωκοπία της χώρας. Για την εξέλιξη αυτή ευθύνονται οι πολιτικές ηγεσίες και οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, οι οποίοι με τις επιλογές τους κατέστησαν ενσυνείδητα τη χώρα μας προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων και έρμαιο των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων. Το χρέος άλλωστε, αποτελεί ιστορικά το κυρίαρχο μέσο χειραγώγησης κρατών και λαών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχέδιο αποικιοποίησης της χώρας μας μέσω του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού του χρέους, εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.

– Τα αστρονομικά ποσά που δανείζεται τις τελευταίες δεκαετίες το ελληνικό κράτος χρηματοδοτούν την αποπληρωμή παλαιότερων χρεών και την κερδοσκοπική δράση των μεγάλων συμφερόντων και όχι τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Το χρέος παρ’ όλα αυτά βαραίνει κατ’ αποκλειστικότητα τον ελληνικό λαό και όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

– Το ελληνικό κράτος δανειζόταν ανέκαθεν με τοκογλυφικούς όρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κεφάλαιο των δανείων που έχει λάβει το ελληνικό κράτος έχει αποπληρωθεί πολλάκις από τον ελληνικό λαό.

– Οι αυξημένες δαπάνες του δημοσίου σχετικά με τα έσοδά του ΔΕΝ οφείλονται στις «παχυλές» αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων και στις «γενναίες» συντάξεις όπως προπαγανδίζουν οι εγκάθετοι του συστήματος, ούτε φυσικά στη χρηματοδότηση του ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους. Οφείλονται κυρίαρχα στα δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος που χαρίστηκαν στους κρατικοδίαιτους ντόπιους και ξένους διαπλεκόμενους μεγαλοκαρχαρίες, όπως και στα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία δημιούργησαν τεράστιες μαύρες τρύπες στους προϋπολογισμούς.

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.

Η φοροεπιδρομή που επιβάλλεται από την τρόικα και τα εγχώρια τσιράκια της προκειμένου να μετακυλιστεί η κρίση από τους οικονομικούς ολιγάρχες στο λαό πρέπει να αποκρουστεί άμεσα. Έτσι αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού κινήματος άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και των άδικων φόρων, που ως μόνο στόχο έχουν το να πληρώσει ο λαός την κρίση που άλλοι δημιούργησαν.

Ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι απαραίτητα προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία χρυσοπληρώνονται από το λαό μέσω φορολογίας και εισφορών και δεν μπορούν να μετατρέπονται σε εμπόρευμα και αντικείμενο κερδοσκοπίας. Ο κάθε ένας από εμάς, πόσο μάλλον οι ευάλωτες και αδύναμες οικονομικά ομάδες δεν μπορούν να αποκλείονται από την ελεύθερη πρόσβαση στα αγαθά αυτά.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω μάχεται 5 χρόνια τώρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και παλεύει έμπρακτα για την ελεύθερη πρόσβαση των συμπολιτών μας:

– στη Δημόσια Παιδεία,

– στη Δημόσια Υγεία,

– στους Εθνικούς Δρόμους,

– στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

– στη Στέγη

– στο Ηλεκτρικό Ρεύμα,

– στο Νερό,

– στους Δημόσιους Χώρους

– στον Αιγιαλό

– στους Χώρους Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε κάθε άλλο αγαθό δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.