Έκτακτα Νέα
Αρχική / Βασικές θέσεις

Βασικές θέσεις

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟΕπίσημο Έμβλημα-Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το Κίνημα Δεν Πλήρώνω-Ενιαίο Μέτωπο παλεύει για:

1) Τη θεμελίωση της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα μας.

2) Τη ρήξη με τη βάρβαρη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό και την ανοικοδόμηση της κοινωνίας μας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις.

3) Την κατάργηση των αποικιοκρατικών μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων που τις συνοδεύουν.

4) Τη ρήξη με τούς αποικιοκρατικούς μηχανισμούς της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης των ολιγαρχών.

5) Την επανάκτηση του δικαιώματος άσκησης εθνικά κυρίαρχης νομισματικής πολιτικής μέσω ρήξης με τον μηχανισμό της ευρωζώνης και του ευρωσυστήματος.

6) Την επανάκτηση του δικαιώματος άσκησης εθνικά ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής μέσω της αποτίναξης της νεοαποικιακής εποπτείας και την αποδέσμευσή μας από τα δημοσιονομικά σύμφωνα.

7) Την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.

8) Την εθνικοποίηση των εμπορικών τραπεζών κάτω από κοινωνικό έλεγχο.

9) Την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

10) Την απαγόρευση των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

11) Την απαγόρευση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

12) Την άμεση κατάργηση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

13) Τη στάση πληρωμών του δημοσίου εξωτερικού χρέους και την σύσταση ειδικής επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

14) Τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως κοινωνικά καταστροφικού, παράνομου, επαχθούς και επονείδιστου.

15) Την εφαρμογή νέας Σεισάχθειας με στόχο την διαγραφή των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών που αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν.

16) Την εκπόνηση εθνικά σχεδιασμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με παροχή πιστώσεων από το εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα.

17) Την εκπόνηση εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου.

18) Την πλήρη προστασία των αδύναμων συμπολιτών μας από την κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων από τις τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

19) Την καταγγελία των αντισυνταγματικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους.

20) Την κατάργηση των διοδίων και την εκπόνηση νέου εθνικού σχεδίου αποπεράτωσης των έργων με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και όχι τα κέρδη των κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων.

21) Την απαγόρευση διακοπής ρεύματος και νερού σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

22) Την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία και τους χώρους πολιτισμού.

23) Την ελεύθερη πρόσβαση των κοινωνικά ευπαθών και οικονομικά αδύναμων ομάδων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

24) Την εφαρμογή κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος με αναδιανεμητικό προσανατολισμό υπέρ των αδυνάμων. Αφορολόγητο όριο τουλάχιστον 12.000 ευρώ. Εφαρμογή προοδευτικών συντελεστών που θα διασφαλίζουν πολύ μικρή φορολόγηση στα χαμηλά εισοδήματα και στις μικρές επιχειρήσεις και υψηλή φορολόγηση στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια και στα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

25) Τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος με γνώμονα τη στήριξη των χαμηλών συντάξεων.

26) Τη μείωση των έμμεσων φόρων στα αγαθά και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και την αύξησή του στα αγαθά πολυτελείας.

27) Την ανάκτηση των διαλυμένων εργασιακών δικαιωμάτων και την τόνωση του υγιούς συνδικαλισμού.

28) Την οικοδόμηση σχέσεων αλληλεγγύης με τους λαούς της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου για την δημιουργία διεθνούς κινήματος με στόχο την αποτίναξη του ζυγού της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας.

29) Την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

30) Την οικοδόμηση ενός μεγάλου αντιφασιστικού μετώπου που θα θέσει στο περιθώριο την εκστρατεία μίσους των νεοναζί στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

31) Την αποχή της χώρας μας από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Οι άξονες δράσης του Κινήματός20150703_214710 μας:

 1. ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
 2. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
 3. ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
 4. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
 5. ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται στην προμετωπίδα της πολιτικής του «Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο». Παίρνει σάρκα μέσα από τον καθημερινό πολυμέτωπο αγώνα μας για τη διασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του ελληνικού λαού στα κοινωνικά αγαθά και στα αγαθά πρώτης ανάγκης, που αποτελούν αναγκαίο όρο για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Πιστεύουμε επίσης, ότι η σωτηρία του ελληνικού λαού προϋποθέτει την ριζική αναδιάρθρωση του δίπολου ιδιωτικά χρέη-δημόσιο εξωτερικό χρέος, καθώς και την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας.

Οι βασικές μας θέσεις και οι άξονες της δράσης μας που συνοψίζονται στα 5 ανωτέρω σημεία αναλυτικότερα συμπεριλαμβάνουν τα εξής:

–  Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Με τη δράση μας αποκαθιστούμε την ηλεκτροδότηση σε φτωχά νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα. Επανασυνδέουμε το ρεύμα σε νοικοκυριά που έχουν ανάγκη την άμεση συνδρομή μας. Πραγματοποιούμε παρεμβάσεις σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ προκειμένου να επιτύχουμε επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης και επίτευξη ευνοϊκών διακανονισμών. Οργανώνουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κεντρικά γραφεία και σε τοπικά υποκαταστήματα της ΔΕΗ με σύνθημα «Κανένα σπίτι χωρίς ρέυμα».

–  Κανένα σπίτι χωρίς νερό.

Με τη δράση μας αποκαθιστούμε την υδροδότηση σε φτωχά νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα. Επανασυνδέουμε άμεσα το νερό όπου υπάρχει ανάγκη και παρεμβαίνουμε σε υποκαταστήματα της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να επιτύχουμε επανασύνδεση της υδροδότησης και επίτευξη ευνοϊκών διακανονισμών για χρέη προς την ΕΥΔΑΠ.

–  Κανένα νοικοκυριό χωρίς στέγη.

Πρωτοστατούμε στο πανελλαδικό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που αυτή την περίοδο βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος του ευρύτερου λαϊκού κινήματος στη χώρα μας. Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν ανάσχεση της διαδικασίας τέλεσης πλειστηριασμών στα κατά τόπους ειρηνοδικεία όλης της χώρας, όπου τελούνται πλειστηριασμοί ακινήτων υπερχρεωμένων συμπολιτών μας. Επίσης, υποστηρίζουμε την δημιουργία ξενώνων για όλους τους άστεγους συμπολίτες μας.

–  Κανένας άνθρωπος χωρίς τροφή.

Υποστηρίζουμε τη δημιουργία λαϊκών συσσιτίων για όλους τους φτωχούς συμπολίτες μας και όσους έχουν ανάγκη.

–  Δημιουργία νέων και ανάπτυξη υφιστάμενων εναλλακτικών δομών αλληλεγγύης.

Για το σκοπό αυτό, το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο έχει ιδρύσει Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και Τράπεζα Αίματος. Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των υφιστάμενων εναλλακτικών δομών (κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία κ.ο.κ.) όπως και τη δημιουργία νέων, προκειμένου να δημιουργηθεί δίχτυ προστασίας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας που βρίσκονται στο επίκεντρο της ανθρωπιστικής κρίσης.

–  Εμπρός για μια νέα Σεισάχθεια.

Αγωνιζόμαστε για την αναδιάρθρωση (ευνοϊκοί διακανονισμοί, ολική ή μερική διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών των συμπολιτών μας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς το κράτος, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ανάλογα με τη δυνατότητα αποπληρωμής τους και βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Με τις συλλογικές παρεμβάσεις μας σε ΔΟΥ όλης της χώρας έχουμε επιτύχει τη μερική ή ολική διαγραφή χρεών υπερχρεωμένων συμπολιτών μας.

–  Όχι στα χαράτσια και στους κοινωνικά άδικους άμεσους και έμμεσους φόρους. Πρωτοστατούμε στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια και στην κοινωνικά άδικη άμεση και έμμεση φορολογία που βαραίνει δυσανάλογα τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα προς όφελος των λίγων και ισχυρών.

–  Προάσπιση της δημόσιας δωρεάν Υγείας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης του ελληνικού λαού στη Δημόσια Υγεία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο εισιτήριο και στις υπέρογκες χρεώσεις στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίες αποκλείουν τους ανασφάλιστους και αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας από την πρόσβασή τους σε αυτά. Επίσης διεκδικούμε το δικαίωμα πρόσβασης όλων των συμπολιτών μας στο φάρμακο.

–  Προάσπιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης του ελληνικού λαού στη Δημόσια Παιδεία κάθε βαθμίδας. Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό, στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα στηρίζοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

–  Προάσπιση του δικαιώματος μετακίνησης στους δημόσιους δρόμους.

Πρωτοστατούμε από το 2009 στο μαραθώνιο αγώνα ενάντια στα πανάκριβα διόδια και στο καθεστώς διαπλοκής κράτους-μεγαλοεργολάβων. Αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στα διόδια αλλά και των πολιτών που έχουν πέσει θύματα της βιομηχανίας διώξεων από τις παραχωρησιούχες εταιρίες. Υποστηρίζουμε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού στρατηγικού σχεδίου που θα εξασφαλίζει την αποπεράτωση των έργων με ταυτόχρονη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των συμπολιτών μας στους δημόσιους δρόμους.

–  Προάσπιση της πρόσβασης των συμπολιτών μας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αγωνιζόμαστε για την δυνατότητα πρόσβασης των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οργανώνουμε δράσεις ενάντια στα πανάκριβα εισιτήρια τα οποία αποκλείουν μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού από την χρήση των μέσων συγκοινωνίας.

–  Προστασία και αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Υποστηρίζουμε τη σταδιακή αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (κατώτατος μισθός, ωράριο, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ασφάλιση, ελευθερία του συνδικαλίζεσθαι, συντάξεις, όρια συνταξιοδότησης κ.λ.π).

–  Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας  και επιχειρήσεων που παράγουν ή διαχειρίζονται δημόσια και κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

–  Ενίσχυση του ευρωπαϊκού και διεθνούς ρεύματος ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας.

200 Σχόλια

 1. I was able to find good information from your content.

 2. Very good site you have here but I was curious about if you knew of any user
  discussion forums that cover the same topics talked about
  in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get responses from other experienced people that share the
  same interest. If you have any recommendations, please let me know.
  Cheers!

 3. Write more, thats all I have to say. Literally,
  it seems as though you relied on the video to make
  your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence
  on just posting videos to your blog when you could be
  giving us something informative to read?

 4. This piece of writing provides clear idea in favor of the new viewers of blogging, that
  really how to do running a blog.

 5. I am sure this post has touched all the internet visitors, its
  really really fastidious article on building up new website.

 6. It is truly a great and helpful piece of info.
  I’m glad that you shared this helpful info with us. Please
  keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 7. Someone essentially help to make severely articles I would state.

  This is the first time I frequented your web page and so far?
  I surprised with the research you made to make this particular put up extraordinary.
  Excellent process!

 8. Hi to every body, it’s my first pay a quick visit of this blog;
  this weblog consists of remarkable and truly excellent data designed for visitors.

 9. Aw, this was an extremely good post. Taking the time and
  actual effort to produce a superb article… but what can I say… I procrastinate a
  lot and don’t seem to get anything done.

 10. I was able to find good info from your content.

 11. Hurrah! After all I got a website from where I be able to actually obtain useful
  facts regarding my study and knowledge.

 12. We stumbled over here different page and thought I should check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward to exploring
  your web page repeatedly.

 13. of course like your web-site however you need to test the
  spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I to find it very
  troublesome to inform the reality however I’ll
  definitely come again again.

 14. hi!,I like your writing very a lot! proportion we communicate more about your post
  on AOL? I need an expert on this space to solve my problem.
  May be that’s you! Taking a look ahead to peer
  you.

 15. I am really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever
  run into any internet browser compatibility problems? A few of my blog
  audience have complained about my site not working correctly in Explorer but
  looks great in Firefox. Do you have any suggestions to help
  fix this problem?

 16. I savour, lead to I found exactly what I was taking a look for.
  You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day.
  Bye

 17. Hello, Neat post. There’s a problem together with your website in web explorer,
  could check this? IE still is the marketplace chief and a good section of
  other people will pass over your magnificent writing because of this problem.

 18. Now I am going away to do my breakfast, later than having my breakfast coming yet again to read more news.

 19. It’s an awesome post in support of all the internet visitors; they will obtain advantage from it I am sure.

 20. My family every time say that I am wasting my time here at net, but I
  know I am getting know-how every day by reading such nice content.

 21. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering
  what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?

  I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure.
  Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Kudos

 22. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You clearly know what youre talking about, why waste your
  intelligence on just posting videos to your weblog
  when you could be giving us something informative to read?

 23. Greetings! Very helpful advice within this article! It’s the
  little changes that produce the greatest changes.
  Many thanks for sharing!

 24. This is a topic that’s near to my heart… Many thanks!
  Where are your contact details though?

 25. I was recommended this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody
  else know such detailed about my trouble. You’re incredible!
  Thanks!

 26. This design is steller! You most certainly know how to keep a reader
  entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well,
  almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed
  what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 27. I really like what you guys are usually up too. This sort
  of clever work and coverage! Keep up the very good works guys I’ve incorporated you guys to our blogroll.

 28. Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.

  It will always be exciting to read through articles from other writers
  and use something from their websites.

 29. Woah! I’m really loving the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that
  “perfect balance” between user friendliness and visual appeal.

  I must say you have done a very good job with this. Also,
  the blog loads extremely fast for me on Internet explorer.

  Superb Blog!

 30. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 31. I know this site gives quality dependent articles and additional stuff, is
  there any other web page which offers these kinds of things
  in quality?

 32. Hi mates, its wonderful paragraph regarding educationand entirely defined, keep it up all the time.

 33. Keep on writing, great job!

 34. Stunning story there. What happened after? Good luck!

 35. Hurrah, that’s what I was looking for, what a material!
  present here at this webpage, thanks admin of this
  website.

 36. I used to be recommended this blog by means of
  my cousin. I’m no longer certain whether or not this submit is written via him as
  no one else know such specified approximately my problem.
  You are wonderful! Thank you!

 37. I am sure this post has touched all the internet users, its really really nice paragraph on building up
  new webpage.

 38. If you want to increase your knowledge only keep visiting this web site and be updated
  with the most recent gossip posted here.

 39. Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different topic
  but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

 40. Highly energetic post, I loved that bit. Will there be a part
  2?

 41. You can certainly see your enthusiasm in the article you write.
  The arena hopes for even more passionate writers
  such as you who aren’t afraid to say how they believe.
  Always follow your heart.

 42. It’s remarkable to visit this web page and reading the views of all colleagues
  regarding this article, while I am also keen of getting familiarity.

 43. you are in point of fact a good webmaster. The web site loading velocity is incredible.
  It kind of feels that you are doing any distinctive
  trick. Also, The contents are masterpiece.
  you’ve performed a fantastic process on this topic!

 44. Hi, i feel that i saw you visited my website so i got here to return the prefer?.I am trying to in finding issues to enhance my website!I suppose its good enough to make use of a few of your ideas!!

 45. Exceptional post however I was wanting to know if you could write a litte
  more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
  Thanks!

 46. Yes! Finally something about track any cell phone number.

 47. I read this article fully on the topic of the difference of
  most recent and earlier technologies, it’s remarkable article.

 48. Hi there, I found your website by way of Google even as searching for a comparable subject, your website came up, it appears great.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just turned into aware of your blog via Google,
  and found that it is really informative.
  I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you
  continue this in future. Numerous folks shall be benefited from your writing.
  Cheers!

 49. It’s remarkable for me to have a web site, which is beneficial for my knowledge.
  thanks admin

 50. Hi there I am so glad I found your web site, I really found you by accident, while I was searching
  on Aol for something else, Regardless I am here now
  and would just like to say thank you for a marvelous post and
  a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I
  have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I
  have time I will be back to read more, Please do keep up the great jo.

 51. This post presents clear idea in favor of the new people of blogging, that in fact how to do running a blog.

 52. Thank you for any other informative website.
  Where else may I am getting that kind of information written in such a perfect method?

  I’ve a project that I’m just now operating on, and I have been at the glance out
  for such info.

 53. This is the right site for anybody who wants to understand this topic.
  You realize a whole lot its almost tough to argue with you (not that I really would want to…HaHa).
  You definitely put a brand new spin on a topic that’s been discussed
  for ages. Great stuff, just great!

 54. This article will help the internet visitors for building up new web site or even a blog from start
  to end.

 55. Wonderful website you have here but I was curious about if you
  knew of any message boards that cover the same topics discussed here?

  I’d really love to be a part of group where I can get
  suggestions from other experienced individuals that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know.
  Thanks!

 56. Hi, I desire to subscribe for this weblog to obtain hottest
  updates, therefore where can i do it please help out.

 57. Good answers in return of this question with genuine arguments and explaining
  all about that.

 58. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
  I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

 59. Hi there, I would like to subscribe for this weblog
  to obtain latest updates, therefore where can i do it please help out.

 60. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow
  you if that would be okay. I’m absolutely enjoying your blog
  and look forward to new posts.

 61. Hello to every , since I am really keen of reading
  this blog’s post to be updated on a regular basis. It carries fastidious stuff.

 62. Hi, this weekend is good for me, for the reason that this occasion i am reading this great
  educational article here at my house.

 63. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this
  sort of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this site.
  Reading this info So i am happy to exhibit that
  I’ve a very excellent uncanny feeling I discovered exactly what
  I needed. I most definitely will make certain to don?t omit
  this site and provides it a look on a continuing basis.

 64. Helpful information. Lucky me I discovered your web site unintentionally, and I am stunned why this twist of fate
  didn’t took place in advance! I bookmarked it.

 65. I like what you guys are usually up too. This kind of clever
  work and exposure! Keep up the good works guys I’ve added you
  guys to my personal blogroll.

 66. Greate pieces. Keep writing such kind of info on your blog.
  Im really impressed by it.
  Hey there, You have performed a great job. I’ll definitely digg it and in my opinion recommend to my friends.
  I am sure they’ll be benefited from this site.

 67. Thank you a lot for sharing this with all folks
  you actually understand what you are speaking approximately!
  Bookmarked. Kindly additionally visit my web site =). We will have a hyperlink
  alternate arrangement between us

 68. Hi there to every body, it’s my first pay a quick visit of this blog;
  this webpage includes remarkable and really good information in favor of visitors.

 69. Hey there, I think your website might be having browser compatibility issues.

  When I look at your blog site in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some
  overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, terrific blog!

 70. Thank you for the good writeup. It actually used to be a enjoyment account it.

  Look complicated to far introduced agreeable from you!
  By the way, how could we communicate?

 71. This web site really has all the information I wanted concerning this subject and didn’t know who
  to ask.

 72. Touche. Sound arguments. Keep up the good spirit.

 73. Keep this going please, great job!

 74. Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your next write ups thank you once again.

 75. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found
  that it’s really informative. I am going to watch
  out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
  Numerous people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 76. Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 77. Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts
  and I am waiting for your further write ups thank you once again.

 78. Hi, Neat post. There’s a problem together with your web site in internet explorer,
  would check this? IE nonetheless is the marketplace leader and a good component to other people will omit your
  great writing because of this problem.

 79. I love what you guys tend to be up too. This sort of clever work and coverage!
  Keep up the very good works guys I’ve you guys to blogroll.

 80. Unquestionably consider that that you stated. Your favorite
  justification appeared to be on the web the simplest
  factor to take into accout of. I say to you, I definitely get irked
  at the same time as people consider concerns that they just do not recognize about.
  You managed to hit the nail upon the highest and outlined out the entire thing
  with no need side-effects , people can take a signal. Will likely be
  back to get more. Thank you

 81. I got this site from my buddy who told me regarding this web site and now this time I am visiting this website and reading
  very informative articles at this time.

 82. I savor, cause I found exactly what I used to be looking for.
  You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day.

  Bye

 83. Thank you a lot for sharing this with all of us you
  really realize what you are talking about! Bookmarked.
  Kindly additionally visit my site =). We can have a link change contract between us

 84. Hello, after reading this amazing article i am too happy
  to share my knowledge here with colleagues.

 85. Very good info. Lucky me I discovered your blog by accident (stumbleupon).
  I have bookmarked it for later!

 86. I like reading an article that can make men and women think.
  Also, many thanks for allowing me to comment!

 87. Hello there I am so grateful I found your website, I really found you by
  accident, while I was browsing on Bing for something else, Anyhow I am here now and would
  just like to say cheers for a fantastic post and a all round
  enjoyable blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to browse it all at the minute but I
  have book-marked it and also added in your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the fantastic job.

 88. Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I am waiting for your further write ups thanks once again.

 89. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search
  Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for
  some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.

  If you know of any please share. Kudos!

 90. Good day! I just wish to give you a big thumbs up for the
  great info you’ve got right here on this post.
  I am coming back to your website for more
  soon.

 91. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable info to work on. You have
  done an impressive job and our entire community will be thankful to
  you.

 92. Great article, exactly what I needed.

 93. Nice post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon every day.
  It’s always exciting to read content from other authors and use a little something from other sites.

 94. When someone writes an piece of writing he/she keeps the plan of a user in his/her brain that how a user can be aware of
  it. So that’s why this paragraph is great. Thanks!

 95. I’m no longer positive where you’re getting your info, however good topic.
  I needs to spend a while finding out more or figuring out more.
  Thanks for excellent info I was looking for this
  info for my mission.

 96. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent
  quality writing, it is rare to see a nice blog like this one
  nowadays.

 97. I am sure this article has touched all the internet users, its really really pleasant article on building up new website.

 98. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 99. WOW just what I was looking for. Came here by searching for bank loan

 100. Good answers in return of this question with real arguments and
  describing everything about that.

 101. Its such as you read my thoughts! You appear to grasp so much approximately this, such as you wrote the book in it or something.
  I feel that you just can do with some % to power the message home a
  bit, however other than that, that is magnificent blog.

  An excellent read. I’ll definitely be back.

 102. This is the perfect webpage for anybody who wishes to find out about this topic.
  You know so much its almost hard to argue with you (not
  that I actually would want to…HaHa). You certainly put a new spin on a subject that’s been written about for years.
  Excellent stuff, just great!

 103. Greetings! Very helpful advice in this particular post!
  It’s the little changes that make the greatest changes.

  Many thanks for sharing!

 104. These are really great ideas in concerning blogging.

  You have touched some good points here. Any way keep up wrinting.

 105. Hi, Neat post. There’s an issue along with your site in web explorer, would
  check this? IE still is the market leader and a
  big element of other people will omit your fantastic writing due to this problem.

 106. Undeniably consider that which you stated. Your favorite reason seemed to be at the web the simplest thing to
  keep in mind of. I say to you, I definitely get irked at the same time
  as other people think about concerns that they plainly don’t realize about.
  You controlled to hit the nail upon the highest as smartly as defined out the entire thing with no need side effect , folks can take a signal.
  Will probably be again to get more. Thank you

 107. This is my first time pay a quick visit at here and i am really impressed to read everthing at
  alone place.

 108. Hi there! I’m at work surfing around your blog from my new iphone
  4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to
  all your posts! Keep up the fantastic work!

 109. It’s hard to come by knowledgeable people on this topic, but you seem like
  you know what you’re talking about! Thanks

 110. Pretty! This was an extremely wonderful article.
  Thanks for providing these details.

 111. Saved as a favorite, I like your blog!

 112. My family all the time say that I am killing my time here
  at web, but I know I am getting experience daily by reading such good content.

 113. Appreciating the persistence you put into your site and in depth information you present.
  It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Excellent read!
  I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to
  my Google account.

 114. You are so awesome! I don’t believe I have read something
  like that before. So great to find somebody with original thoughts on this subject.
  Really.. thanks for starting this up. This web site is something that is required on the
  internet, someone with a bit of originality!

 115. Ahaa, its pleasant conversation about this post at this place
  at this webpage, I have read all that, so now me also commenting here.

 116. Magnificent items from you, man. I have take into accout your stuff prior to
  and you’re simply extremely magnificent. I actually like
  what you’ve obtained here, really like what you’re stating and the way during which you are saying it.

  You’re making it entertaining and you still take care of to stay it sensible.
  I cant wait to learn much more from you. This is actually
  a terrific site.

 117. I think the admin of this web page is truly working hard in support of his site, since here every data is
  quality based material.

 118. I’m really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any web
  browser compatibility problems? A number of my blog visitors have complained about my site not operating correctly in Explorer
  but looks great in Safari. Do you have any advice to help fix
  this issue?

 119. I enjoy reading through an article that can make people think.
  Also, many thanks for permitting me to comment!

 120. Hi to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this
  web page, and your views are fastidious for new viewers.

 121. My partner and I absolutely love your blog and
  find most of your post’s to be precisely what I’m looking for.
  Do you offer guest writers to write content to
  suit your needs? I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on a lot of the subjects you write
  with regards to here. Again, awesome web log!

 122. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The design look great though! Hope you get
  the issue solved soon. Many thanks

 123. Hello, Neat post. There’s a problem along with your web site in internet
  explorer, would check this? IE still is the market leader
  and a large component of other people will pass over your
  great writing because of this problem.

 124. I just couldn’t go away your web site prior to suggesting that I actually loved
  the usual information a person supply to your
  visitors? Is gonna be again frequently in order to investigate cross-check
  new posts

 125. Thanks for the auspicious writeup. It in truth used to
  be a leisure account it. Look complicated to far delivered agreeable from you!
  By the way, how can we keep in touch?

 126. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your website?

 127. My family all the time say that I am killing my time here at net, except I know I am getting knowledge all the time by reading such fastidious content.

 128. Undeniably believe that which you said. Your favorite
  justification appeared to be on the internet the simplest thing to be
  aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that
  they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole
  thing without having side-effects , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 129. Hey there! This is my first visit to your blog! We are
  a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have
  done a marvellous job!

 130. Admiring the persistence you put into your website and detailed information you offer.
  It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t
  the same out of date rehashed information. Fantastic read!
  I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds
  to my Google account.

 131. Very shortly this site will be famous amid all blog users, due to it’s fastidious content

 132. Good respond in return of this matter with firm arguments and describing the whole thing regarding that.

 133. You have made some really good points there. I checked on the web to find out more about the issue and found most
  people will go along with your views on this website.

 134. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
  I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Many thanks

 135. I really love your blog.. Very nice colors & theme. Did you make this site yourself?
  Please reply back as I’m attempting to create my very own blog and want to learn where you got
  this from or just what the theme is named. Cheers!

 136. Every weekend i used to visit this website, for the reason that i
  want enjoyment, since this this web site conations really pleasant funny material too.

 137. It is truly a nice and useful piece of information. I am satisfied that
  you shared this helpful info with us. Please keep us informed like
  this. Thanks for sharing.

 138. Hiya very nice web site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark
  your website and take the feeds also? I’m happy
  to seek out numerous useful information here within the
  put up, we’d like develop more strategies on this regard, thank you for sharing.

  . . . . .

 139. Thanks to my father who told me about this blog, this
  website is genuinely amazing.

 140. What’s up, of course this piece of writing is really fastidious and I
  have learned lot of things from it regarding blogging.
  thanks.

 141. Wonderful work! That is the kind of information that are meant to be shared around the internet. Disgrace on the seek engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my site . Thank you =)

 142. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account
  it. Look advanced to far added agreeable from you!
  However, how can we communicate?

 143. I’ve been surfing online more than 3 hours as of
  late, but I by no means discovered any interesting article like yours.
  It is lovely value enough for me. Personally, if all site owners
  and bloggers made excellent content material as you did, the web shall be
  much more useful than ever before.

 144. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wanted to
  say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts.
  In any case I will be subscribing for your rss feed and I am hoping
  you write again very soon!

 145. Aw, this was an extremely good post. Taking a few minutes and actual effort to
  generate a really good article… but what can I say… I hesitate a lot and never manage
  to get anything done.

 146. This website truly has all the info I wanted concerning this subject
  and didn’t know who to ask.

 147. What’s up to all, the contents existing at this site are in fact amazing for people knowledge, well, keep up the good work fellows.

 148. Hi there! Someone in my Myspace group shared this website with us
  so I came to take a look. I’m definitely loving the information.
  I’m book-marking and will be tweeting this to my
  followers! Excellent blog and outstanding design.

 149. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who has been conducting a little homework on this.

  And he actually bought me dinner because I stumbled upon it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending the time to talk about this issue here
  on your web page.

 150. Spot on with this write-up, I really believe that this website
  needs far more attention. I’ll probably be
  back again to read through more, thanks for the info!

 151. Very great post. I just stumbled upon your blog and wanted to mention that I have really loved
  browsing your weblog posts. After all I will be subscribing in your rss feed and I am hoping
  you write once more very soon!

 152. This post is truly a nice one it helps new the web users, who are
  wishing in favor of blogging.

 153. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog.
  You have some really good articles and I think I would be a good
  asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please shoot me an email if interested. Thanks!

 154. Pretty! This was a really wonderful article.

  Thanks for supplying this info.

 155. I’m extremely inspired along with your writing abilities and also with the layout for your weblog.

  Is that this a paid subject or did you customize it your self?

  Either way keep up the nice quality writing, it is uncommon to see a great weblog like this one nowadays..

 156. Hi there, I enjoy reading all of your post. I wanted
  to write a little comment to support you.

 157. Hello to every one, as I am in fact keen of reading this web site’s post to be updated daily.
  It contains good stuff.

 158. Hello There. I found your blog using msn. This
  is an extremely well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful info.

  Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 159. Nice post. I learn something totally new and challenging
  on sites I stumbleupon every day. It’s always interesting to
  read articles from other writers and use a little something from other web
  sites.

 160. Tremendous issues here. I am very happy to look your post.
  Thank you a lot and I am taking a look ahead to contact you.

  Will you kindly drop me a mail?

 161. Very quickly this site will be famous amid all blog visitors, due to it’s nice articles or reviews|

 162. Great web site. A lot of helpful information here. I’m sending
  it to some buddies ans additionally sharing in delicious.
  And of course, thanks on your sweat!

 163. Good day I am so glad I found your web site, I really found you by error, while I was browsing on Yahoo for something else,
  Anyways I am here now and would just like to say cheers for a remarkable
  post and a all round interesting blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also
  added your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read a great deal more, Please do keep up the fantastic job.

 164. Hi there, all is going nicely here and ofcourse
  every one is sharing facts, that’s genuinely excellent,
  keep up writing.

 165. Asking questions are in fact good thing if you are not understanding anything completely, except this article presents
  good understanding even.

 166. Hi I am so excited I found your website, I really found you
  by mistake, while I was browsing on Bing for something else, Anyways I am
  here now and would just like to say thanks a lot for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also
  love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute
  but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much
  more, Please do keep up the fantastic work.

 167. You should take part in a contest for one of the greatest websites on the web.
  I most certainly will recommend this website!

 168. These are in fact impressive ideas in concerning
  blogging. You have touched some nice points here. Any way keep
  up wrinting.

 169. I’m very pleased to find this page. I wanted to thank
  you for your time for this fantastic read!! I definitely savored every bit of it and i also have you book marked to check out new
  information in your site.

 170. There’s definately a great deal to know about this subject.
  I like all of the points you’ve made.

 171. I always used to study piece of writing in news papers but now as I am a user of internet
  so from now I am using net for content, thanks to web.

 172. Hello just wanted to give you a brief heads up and let you
  know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I
  think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and
  both show the same outcome.

 173. I’ve been surfing on-line more than 3 hours these days, yet I never
  discovered any attention-grabbing article like
  yours. It is pretty price sufficient for me. In my opinion, if all
  website owners and bloggers made good content as you did, the net can be a lot more useful than ever before.

 174. I’d like to find out more? I’d like to find out some additional information.

 175. Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.
  Please let me know where you got your design. Kudos

 176. Outstanding post however I was wanting to know if
  you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you
  could elaborate a little bit more. Thanks!

 177. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Thanks!

 178. Thanks for this post, I am a big big fan of this web site would like to keep updated.

 179. Hi my loved one! I wish to say that this article is awesome, great written and include approximately all significant infos. I would like to see more posts like this.

 180. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 181. Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 182. Hello, Neat post. There is an issue with your site in web explorer, might check this… IE still is the marketplace chief and a big part of people will miss your great writing due to this problem.

 183. Thanks for sharing superb informations. Your web-site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and simply could not come across. What a perfect web site.

 184. As soon as I observed this website I went on reddit to share some of the love with them.

 185. Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I’m going
  to revisit yet again since i have bookmarked it. Money and freedom is the best
  way to change, may you be rich and continue to guide others.

 186. I have learn some just right stuff here. Certainly value bookmarking for
  revisiting. I wonder how so much attempt you place to make such a wonderful informative site.

 187. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really
  nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come
  back in the future. Many thanks

 188. I was wondering if you ever considered changing the structure of
  your website? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect
  with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

 189. It’s really a cool and helpful piece of information. I’m happy that you shared this helpful info with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 190. Excellent blog here! Also your website loads up fast!
  What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?

  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 191. What’s up every one, here every person is sharing these
  know-how, so it’s fastidious to read this weblog, and I used to visit this webpage all the time.

 192. you are in reality a good webmaster. The site loading speed is amazing.
  It seems that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece.

  you’ve performed a magnificent process in this topic!

 193. I always spent my half an hour to read this website’s content every day along with a cup of coffee.

 194. Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you can be a great author.
  I will remember to bookmark your blog and may come back sometime soon. I want to encourage yourself to continue your great writing, have a nice morning!

 195. Currently it looks like Drupal is the preferred blogging platform out there right now.
  (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 196. Hi I am so thrilled I found your site, I really
  found you by mistake, while I was searching on Aol for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to say kudos for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
  look over it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read more, Please do keep up the superb work.

 197. Excellent way of telling, and fastidious article to obtain information regarding my presentation topic,
  which i am going to present in school.

 198. Hey! Would you mind if I share your blog with my zynga
  group? There’s a lot of folks that I think would really
  appreciate your content. Please let me know. Thank you

Leave a Reply

Your email address will not be published.