Έκτακτα Νέα
Αρχική / Διάφορες ειδήσεις / Η Σοφία Βούλτεψη δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ.

Η Σοφία Βούλτεψη δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ.

fotopoulos708Σε αποκάλυψη για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη προέβη με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, η κ. Βούλτεψη δεν έχει πληρώσει το χαράτσι για ακίνητο που διαθέτει στη Γλυφάδα. Εκτός των άλλων αναφέρει πως η κυβερνητική εκπρόσωπος απαιτεί από έναν «οικονομικά γονατισμένο λαό» να συμπορευθεί με τις εντολές της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, η καταγγελία του κ. Φωτόπουλου αναφέρει:
Κυρία Βούλτεψη, πως ως κυβερνητική εκπρόσωπος, κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε μαθήματα ηθικής, σε μία εξοντωμένη από τα μνημόνια κοινωνία, όταν εσείς η ίδια, δεν είστε συνεπής στις υποχρεώσεις σας απέναντι στο κράτος; Υποχρεώσεις, στις οποίες, καθημερινά και με υπερβάλλοντα ζήλο, ζητάτε να ανταπεξέλθει ένας οικονομικά γονατισμένος λαός;.

Κύριοι δημοσιογράφοι,
Σε έξι ημέρες από σήμερα, τη Δευτέρα 15 Δεκέμβρη μετά από συνεχόμενες αναβολές στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα διεξαχθεί η δίκη των 10 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και 5 πολιτών που στις 24 Νοέμβρη του 2011 καταλαμβάνοντας το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ εμπόδιζαν (μεταξύ αυτών κι εγώ) να εκδοθούν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών και ανέργων συνανθρώπων μας που αδυνατούσαν να πληρώσουν το χαράτσι.
Θυμίζω ότι οι ίδιοι συνδικαλιστές (σχεδόν τα ίδια πρόσωπα) στον ίδιο χώρο, ένα χρόνο μετά την πρώτη σύλληψή μας και συγκεκριμένα στις 7/10/2012 ξανασυλληφθήκαμε και διωκόμαστε για δεύτερη φορά. Τη δεύτερη φορά που συλληφθήκαμε, είχαμε εισέλθει στο κτίριο πληροφοριακών συστημάτων προκειμένου να βρούμε στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε μια σειρά καταγγελίες που είχαν περιέλθει σε γνώση μας για φοροαποφυγή και χαριστικές ρυθμίσεις σχετικά με το χαράτσι. Θυμίζουμε ότι μεταξύ όσων αποκαλύψαμε τότε, αφού πρώτα προλάβαμε (πριν μας συλλάβουν) να τα επιβεβαιώσουμε, ήταν και το ότι ο ΣΚΑΙ δεν είχε πληρώσει ούτε ένα σεντς χαράτσι αλλά και ΤΑΠ!! Γεγονός αδιαμφισβήτητο παρ’ ότι επιχείρησε να μας βγάλει τρελούς και συκοφάντες.
Στις λίγες ώρες που μπορέσαμε να μείνουμε στο χώρο πριν μας συλλάβουν, εκτός από την περίπτωση του ΣΚΑΙ που δεν πλήρωνε ούτε ΧΑΡΑΤΣΙ ούτε και ΤΑΠ (ενώ θα έπρεπε να πληρώνει και τα δύο για 7.446 τ.μ.), διαπιστώσαμε και αποκαλύψαμε πολλά απαράδεκτα και ύποπτα, όπως για παράδειγμα το ότι σχεδόν όλα τα κτίρια συγκεκριμένου κύριου επί της οδού Κηφισίας εμφανίζονταν με δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα λιγότερο!! γλυτώνοντας και ΤΑΠ και χαράτσι εκατοντάδες χιλιάδες €!
Τα όσα προλάβαμε να δούμε τα καταγγείλαμε και με συνέντευξη τύπου αλλά και αυτοπροσώπως στην κυρία Εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα. Για το γεγονός αυτό, του ότι τους αποκαλύψαμε, όπως και το ότι εμποδίσαμε να σταλούν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας, τρία χρόνια τώρα συρόμαστε στα δικαστήρια.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τη δεύτερη φορά που εισήλθαμε στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων συλληφθήκαμε άμεσα και ο λόγος είχε να κάνει με τον κίνδυνο που διέτρεχε η κυβέρνηση αν παραμέναμε εκεί επί μακρόν, να βρούμε σωρεία συγκεκριμένων στοιχείων που θα αποκάλυπταν και θα επιβεβαίωναν τα στοιχεία που ήδη είχαμε στα χέρια μας, αλλά και επιπρόσθετα για το πόσο ευνοήθηκαν τα πραγματικά αφεντικά της χώρας από τη χαριστική ρύθμιση Βενιζέλου σε σχέση με το χαράτσι όπου τους έδωσε έκπτωση 30% και 60% κάνοντάς τους δώρο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παραβιάζοντας τη θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος περί ισότητας όλων των πολιτών (άρθρο 4, παρ. 5).
Ανάμεσα στους ευνοημένους, για τους λόγους που εξηγώ πιο κάτω, συγκαταλέγεται και η κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Σοφία Βούλτεψη. Η κυρία Βούλτεψη – βάσει των περιουσιακών της στοιχείων τα οποία κατέθεσε με τη δήλωση του πόθεν έσχες της στο ελληνικό κοινοβούλιο – κατέχει ακίνητο επί της οδού Κορίνθου 26 στη Γλυφάδα, 239 τετραγωνικών κύριων χώρων και 130 τετραγωνικών βοηθητικών χώρων.
Στη ΔΕΗ όμως έχουν δηλωθεί για το συγκεκριμένο ακίνητο για Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο και ΤΑΠ 230 τετραγωνικά.
Όμως είναι γνωστό ότι :
Στα τετραγωνικά του ΤΑΠ βάσει του άρθρου 24 του Ν. 2130/93 συμπεριλαμβάνονται τα «Πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως».
Η Εγκύκλιος 20 (Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2011, Α.Π.: 65282/10) του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ – ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ αναφέρει : «β.1) Το εμβαδόν των ημιυπαίθριων χώρων, των πιλοτών και των παταριών λαμβάνεται υπόψη πρωτογενώς ως στεγασμένος χώρος του κτιρίου για τον υπολογισμό του ύψους του τέλους καθαριότητας και φωτισμού και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (886/1987 Γνωμ. ΝΣΚ, 73/1991 ΣτΕ), χωρίς να εξετάζεται η πραγματική χρήση των χώρων αυτών. Επίσης, τα εκ της νομοθεσίας προβλεπόμενα πρόστιμα επιβάλλονται, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση μη δήλωσης των χώρων αυτών και εν γένει λόγω της ανακρίβειας της δήλωσης ως προς το συνολικό εμβαδόν των στεγασμένων χώρων του ακινήτου (τ.μ.)».
Επί των τετραγωνικών του ΤΑΠ η ΔΕΗ υπολόγισε ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ για τρία χρόνια (2011-2013), πριν αντικατασταθεί από τον ΕΝΦΙΑ.
Χιλιάδες ιδιοκτήτες πληρώνουν Δημοτικά Τέλη, Φόρο και ΤΑΠ και επί των βοηθητικών χώρων των ακινήτων τους. Επίσης πληρώνουν ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ για τους βοηθητικούς χώρους, είτε αυτά ήταν αποθήκες, είτε γκαράζ.
Νομίζω από τα παραπάνω πηγάζουν κάποια εύλογα ερωτήματα :
Σε ποιο ειδικό καθεστώς ανήκει το ακίνητο της κυρίας Βούλτεψη ώστε να μη χρεώνονται οι βοηθητικοί του χώροι δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ, αλλά και ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ;
Γιατί το ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ της κυρίας Βούλτεψη για τα έτη 2011-2013 υπολογίστηκε με 230 τετραγωνικά στο ποσό των 5.244 ευρώ και όχι με 369 τετραγωνικά στο ποσό των 8.413,20 απαλλάσσοντάς την από 3.169,20 ευρώ μόνο από ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ, χωρίς να υπολογίζουμε τη διαφορά από τον υπολογισμό των τελών και φόρων του Δήμου;
Αν για κάποιο λόγο απαλλάσσονται οι βοηθητικοί χώροι του συγκεκριμένου ακινήτου γιατί δεν χρεώνονται ούτε καν οι κύριοι 239 τ.μ. (σύμφωνα με το πόθεν έσχες της) αλλά 230 τ.μ.;
Τελικά τι λάθος έχουν κάνει όλοι οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν τέλη, φόρους και χαράτσια και το σύνολο των κύριων και βοηθητικών χώρων των ακινήτων τους;
Μήπως μπορεί η κυρία Βούλτεψη να μας ενημερώσει σε ποιο νόμο, απόφαση ή εγκύκλιο βασίστηκε, ώστε να τον μάθουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που έχουν αντίστοιχες περιπτώσεις;
Επειδή η κυρία Βούλτεψη, κατά τα λεγόμενά της, είναι τυπική και πληρώνει τους φόρους της, μπορεί να μας ενημερώσει αν τις δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ που ενσωματώθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τις εξόφλησε όλες ή μήπως κάποιες επέστρεψαν ως απλήρωτες στην εφορία;
Τέλος, η κυρία Βούλτεψη επειδή αρνήθηκε ότι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν περισσότερα με τον ΕΝΦΙΑ, μήπως μπορεί να μας αναφέρει ποιο ήταν το ποσό που χρεώθηκε η ίδια για την οικία της με τον ΕΝΦΙΑ και ποιο με τον ΕΕΤΑ;
Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων

Πηγή

Δείτε επίσης

Όλοι σήμερα Πέμπτη, 18 Μαΐου στις 7μμ στο Σύνταγμα να φωνάξουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο νέο κατοχικό μνημόνιο κυβέρνησης και δανειστών

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα δώσει το “παρών” σήμερα στο Σύνταγμα, ενώνοντας τη φωνή του με …

18 Σχόλια

 1. I was looking at some of your articles on this site and I believe this internet site is really instructive! Keep on posting .

 2. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely should i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the problem is an element that insufficient persons are speaking intelligently about. I am delighted we came across this during my look for something with this.

 3. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely should i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the problem is an element that insufficient persons are speaking intelligently about. I am delighted we came across this during my look for something with this.

 4. Respect to website author , some wonderful entropy.

 5. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nevertheless I’m experiencing subject with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss drawback? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 6. I was looking at some of your articles on this site and I believe this internet site is really instructive! Keep on posting .

 7. The following time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, however I really thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you would repair if you happen to werent too busy looking for attention.

 8. Your post has proven useful to me.

 9. Thanks for this website. I definitely agree with what you are saying.

 10. Enjoyed reading through this, very good stuff, thankyou .

 11. Respect to website author , some wonderful entropy.

 12. Just wanna input on few general things, The website layout is perfect, the articles is very superb : D.

 13. Good Morning, bing lead me here, keep up great work.

 14. Found this on MSN and I’m happy I did. Well written website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.