Έκτακτα Νέα
Αρχική / Άλλες Δράσεις / Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στο πλευρό των ανθρώπων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στο πλευρό των ανθρώπων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Αντιπροσωπεία των συναγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, βρέθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου μαζί με την Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με ΣΚΠ και πολλούς αγωνιζόμενους ασθενείς που ήρθαν από όλη την Ελλάδα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Οι πάγιες διεκδικήσεις της Ομάδας Αλληλεγγύης είναι οι εξής:

1. Ένταξη της Σκλήρυνσης κατά πλάκας στις Χρόνιες και μη Αναστρέψιμες Παθήσεις.

Η νόσος παραμένει μη αναστρέψιμη και συνεχώς επιδεινούμενη ενώ οι υπάρχουσες φαρμακευτικές αγωγές είναι για την καθυστέρηση της εξέλιξης και όχι τη θεραπεία της, συνυπολογίζοντας σε αυτό και την πληθώρα σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που επιφέρουν.

Παρά τις επίμονες αναφορές στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας (έχουμε καταθέσει σχετικό ψήφισμα με 18.000 υπογραφές) παραμένουμε δέκτες υποσχέσεων και αναμένουμε την σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής από το 2013.

2. Θέσπιση επιδόματος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, ισόποσου με το εξωιδρυματικό – παραπληγικό επίδομα.

Με στατιστικό δεδομένο ότι η νόσος εμφανίζεται κατά κανόνα σε άτομα ηλικίας 20-40 ετών, τα οποία δεν έχουν προλάβει να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για πλήρη συνταξιοδότηση οπότε δικαιούνται την κατώτατη, η κάλυψη βασικών αναγκών και επιβίωσης βασίζεται στη λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος. Με το υπάρχον καθεστώς δεν θεωρούνται δικαιούχοι βοηθήματος χωρίς την ύπαρξη παραπληγίας. Επειδή η πάθησή μας δεν επιφέρει μόνο κινητικά προβλήματα αλλά και όρασης, μνήμης, συγκέντρωσης, κόπωσης κλπ, τα οποία επιβαρύνουν τις συνθήκες διαβίωσης μας, η δική μας θέση είναι θεσμοθέτηση ειδικού για την πάθηση, ισόποσου με το παραπληγικό, επιδόματος χορηγούμενου με την πιστοποίηση ποσοστού αναπηρίας 50% και δια βίου.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας επηρεάζοντας το βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών, αναντίρρητα όμως και σε μεγαλύτερο βαθμό των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, θεωρούμε ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια δεδομένου ότι η επίλυση των θεμάτων μας θα έδινε τη δυνατότητα αποσυμφόρησης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και ως εκ τούτου θα εξοικονομούσε πόρους από τις εργατοώρες απασχόλησης όλων των εμπλεκομένων φορέων (απασχόληση ιατρών για τη χορήγηση γνωματεύσεων, διοικητικού προσωπικού για την κατάθεση φακέλων και τη λήψη αποφάσεων, επιστημονικού προσωπικού για την πιστοποίηση της αναπηρίας) καθώς και του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων που επιβαρύνουν τα ταμεία.

Είναι πλέον η στιγμή λήψης αποφάσεων και όχι ανανέωσης των υποσχέσεων. Αυτό που πραγματικά διεκδικούμε και δικαιούμαστε όπως κάθε Έλληνας πολίτης είναι η δυνατότητα να ζούμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Η άμεση λήψη μέτρων είναι πλέον για εμάς η μόνη λύση και είμαστε αποφασισμένοι να τη διεκδικήσουμε με σθένος.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει εμπεδώσει μακροχρόνιους δεσμούς συντροφικότητας και αλληλεγγύης με τους ανθρώπους με κατά πλάκας σκλήρυνση, έχει συνδράμει ιατρικά και έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους τα τελευταία χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στον κοινωνικό καιάδα, για μια δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση:

 

 

 

Δείτε επίσης

Καταρρέει το κατασκευασμένο κατηγορητήριο της Ολυμπίας Οδού μετά την διακοπή της δίκης του Κινήματος Δεν Πληρώνω για άνοιγμα στα διόδια Ελευσίνας

Την  Δευτέρα 30/10/17 το Κίνημα Δεν Πληρώνω βρέθηκε στα Δικαστήρια Ευελπίδων στα πλαίσια μίας ακόμη …