Έκτακτα Νέα
Αρχική / Πλειστηριασμοί / Γεώργιος Ρούσκας: Υπόδικος του Παραδικαστικού Κυκλώματος νο2, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, αρχιερέας των πλειστηριασμών, αγαπημένο κοράκι τραπεζιτών-κυβέρνησης-ΣΚΑΙ. Δεν είναι προφυλακισμένος…Απαιτεί καταστολή και ποινικοποίηση του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Γεώργιος Ρούσκας: Υπόδικος του Παραδικαστικού Κυκλώματος νο2, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, αρχιερέας των πλειστηριασμών, αγαπημένο κοράκι τραπεζιτών-κυβέρνησης-ΣΚΑΙ. Δεν είναι προφυλακισμένος…Απαιτεί καταστολή και ποινικοποίηση του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και υπόδικος για το Παραδικαστικό κύκλωμα νο2, Γιώργος Ρούσκας, είναι γνωστός πλέον στο ευρύ κοινό από τις συνεχείς παρουσίες του σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέσω των οποίων του έχει ανατεθεί από κυβέρνηση και τραπεζίτες να κάνει την “βρωμοδουλειά” της προπαγάνδας υπέρ της αναγκαιότητας των πλειστηριασμών και κατά του Κινήματος που εδώ και 4 χρόνια κάθε Τετάρτη, τους αποτρέπει στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από κάποιο σημείο, το σύστημα των μεγαλοκαρχαριών άρχισε να κλονίζεται λόγω της διαρκούς και κλιμακούμενης συμμετοχής του Κινήματός μας στα Ειρηνοδικεία, της τεράστιας αποτελεσματικότητας της κινηματικής μας δράσης σχετικά με την αποτροπή των πλειστηριασμών, της μεγάλης απήχησης σε ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της απόκρουσης εκ μέρους μας όλων των συκοφαντικών δημοσιευμάτων και της επίθεσης λάσπης στην οποία προέβαινε το κύκλωμα εκείνο το οποίο “έδινε τα ρέστα του” προκειμένου η λαϊκή περιουσία να αρχίσει να εκποιείται σύμφωνα με την προγραμματισμένη “μνημονιακή κανονικότητα”.

Τραπεζίτες-funds-τροικανοί-κυβερνητικοί-μερίδα του μιντιακού συστήματος καθώς και κοράκια μεταξύ των οποίων και το λούμπεν συμβολαιογραφικό κύκλωμα το οποίο εργολαβικά έχει αναλάβει το ανήθικο και κατάπτυστο έργο της εκπλειστηρίασης της λαικής περιουσίας και δεν αποτελεί τίποτα αλλά παρά μία ελάχιστη μειοψηφία μέσα στο συμβολαιογραφικό σώμα, είχαν φτάσει στο “αμήν” λόγω της διαρκούς μας δράσης.

Προσπάθησαν να μας κατηγορήσουν ως τραμπούκους, κατευθυνόμενους από σκοτεινά συμφέροντα, ότι προστατεύουμε βίλες με πισίνες και κότερα και όχι τα σπίτια του κοσμάκη, ότι υπερασπιζόμαστε “στρατηγικούς κακοπληρωτές” και λοιπές φαιδρότητες, οι οποίες όμως δεν έπεισαν κανέναν και κατέληξαν στην αυτογελοιοποίηση εκείνων που τις επινοούσαν και τις αναπαρήγαγαν.

Και αυτό κυρίως επειδή σημασία δεν έχει μόνο τι λέγεται αλλά και ποιος είναι αυτός που το λέει…

Έτσι όταν και τα επιχειρήματα είναι ανύπαρκτα αλλά και όταν εκείνοι οι οποίοι σε κατηγορούν είναι οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι του Αλαφούζου (Φιλιππίδης, Βουλαρίνος, Νικολάου, Μπογδάνος, Πορτοσάλτε, Λυριτζής, Οικονόμου κλπ) αλλά και ο έχων ελεύθερο βήμα στις εκπομπές τους ανά πάσα ώρα και στιγμή, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, αρχιερέας των πλειστηριασμών και υπόδικος για σοβαρά εγκλήματα του Παραδικαστικού κυκλώματος νο2, Γιώργος Ρούσκας, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η προπαγάνδα τους πάει άκλαυτη.

Και όλα αυτά λίγους μήνες πριν ξεκινήσουν (θεωρητικά…) οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μέσω των οποίων σκανδαλωδώς, προκειμένου να παρακαμφθεί το Κίνημα μας, με ένα κλικ η περιουσία του ήδη φτωχοποιημένου ελληνικού λαού θα εκποιείται προς όφελος των γνωστών κορακιών και υπ’ευθύνη του γνωστού συμβολαιογραφικού κυκλώματος των πλειστηριασμών.

Ναι, του κυκλώματος αυτού που έχει ως πρόεδρο τον υπόδικο για το Παραδικαστικό νο2, κύριο Ρούσκα, τον οποίον εμείς ως Κίνημα Δεν Πληρώνω σε συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουμε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση, μαζί με τη συνάδελφό του και συνοδοιπόρο του στη “δουλειά”, κυρία Μπαρλαμά.

Του κυκλώματος εκείνου του οποίου τα μέλη έχουν πολλάκις καταγγελθεί και μηνυθεί (Καραμανλή, Δράγιου, Παπαθέου, Καυμενάκη κλπ) από οφειλέτες ή μέλη του Κινήματος, για παράβαση καθήκοντος λόγω διενέργειας παράνομων πλειστηριασμών (εκτός χώρου Ειρηνοδικείου, εκπρόθεσμα κλπ).

Είναι αυτό το κύκλωμα στο οποίο η μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ και συγκεκριμένα ο κύριος Κοντονής, έδωσε τα κλειδιά προκειμένου να τηρήσουν και να εγγυηθούν τη νομιμότητα και τη δημοσιότητα της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Είναι το κύκλωμα το οποίο μαζί με τον συντοπίτη του κυρίου Κοντονή, τον κύριο Θεοδόση της newsphone (ο οποίος εντελώς τυχαία με απευθείας ανάθεση ανέλαβε την δημιουργία και διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των πλειστηριασμών), θα πάρουν στα χέρια τους την τύχη 10.000 ακινήτων που θα εκπλειστηριαστούν μέσα στο 2017 και 15.000 που θα εκπλειστηριαστούν μέσα στο 2018.

Μέσα στην απελπισία τους λοιπόν και αφού το Κίνημά μας του έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, το σύστημα έδωσε εντολή στον κύριο Ρούσκα (μαζί με το κοράκι της Θεσσαλονίκης Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση και τον συμβολαιογράφο Θ.Χαλκίδη) να συναντηθεί με τους επιτελείς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ρούσκα προς τους συμβολαιογράφους) προκειμένου να συζητηθεί με ποιον τρόπο θα ποινικοποιηθεί και θα κατασταλεί αποφασιστικά το Κίνημα τώρα αλλά και με ορίζοντα τον Σεπτέμβρη όπου το παιχνίδι θα “χοντρύνει” είτε τελικώς κατορθώσουν να υλοποιήσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είτε όχι (οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της β’αξιολόγησης το οποίο φυσικά η κυβέρνηση αποδέχτηκε χωρίς καμία αντίρρηση).

Εδώ η επιστολή Ρούσκα για την συγκεκριμένη συνάντηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Στις 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με θέμα την εφαρμογή των άρθρων 965 παρ.7 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και 396 του Ποινικού Κώδικα.
Για την Ελληνική Συμβολαιογραφία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κ. Γεώργιος Ρούσκας, η Αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, κα Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου, κ. Θεόδωρος Χαλκίδης.
Με τιμή Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρούσκας
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λοιπόν, επί κυβέρνησης Σύριζα, γίνεται ο τόπος συνάντησης υπόδικων, κατηγορούμενων για βαρύτατα εγκλήματα όπως ο κύριος Ρούσκας που μιλούν στο όνομα του επαγγελματικού κλάδου των συμβολαιογράφων και συζητούν με ποιον τρόπο θα καταστείλουν το Κίνημα που αντιστέκεται στα Ειρηνοδικεία ενάντια στην εκποίηση της λαϊκής περιουσίας.
Άραγε πώς λειτουργούν οι αστικοδημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα μας…;
Μέσω άτυπων συναντήσεων του υπόδικου για σοβαρότατα εγκλήματα συμβολαιογράφου με όργανα της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προ.Πο. που συζητούν και συναποφασίζουν με ποιον τρόπο θα “τηρηθεί η νομιμότητα”..;
Η μνημονιακή κυβέρνηση του Σύριζα έχει αποφασίσει να συμπορευθεί με το πιο παρακμιακό κομμάτι του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου το οποίο διοικεί υπόδικους, φερόμενους ως απατεώνες που ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Η κυβέρνηση Σύριζα έχει ανασύρει από το χρονοντούλαπο τις πιο σκοτεινές μαφιόζικες φιγούρες δοσίλογων, μαυραγοριτών και τις έχει δώσει χώρο και εξουσία να βγουν στο προσκήνιο και να συγκρουστούν σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, με το κομμάτι του Λαού που αντιστέκεται στη νέα κατοχή.
Λογική και επόμενη ήταν λοιπόν η δεύτερη επιστολή του υπόδικου κύριου Ρούσκα, προς τους συναδέλφους τους που ούτε λίγο ούτε πολύ τους καλεί και επισήμως να φορέσουν την κουκούλα και να γίνουν χαφιέδες.
Και επιστέγασμα σε όλα αυτά ήταν η λήξη της γιαλατζί-ψευτοαποχής που δήλωναν ότι έκαναν (ενίοτε με διάφορους αστερίσκους, ενίοτε χωρίς) οι συμβολαιογράφοι.
Όπως αντιλαμβανόμαστε το κύκλωμα που αποτελείται από καμιά 20αριά συμβολαιογράφους σε όλη την Αττική και καμιά 50αριά πανελλαδικά, έχει αποφασίσει υπό την καθοδήγηση τραπεζιτών και κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα έντασης και προβοκάτσιας την ερχόμενη Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας.
Εμείς θα βρισκόμαστε στις θέσεις μας όπως κάθε Τετάρτη και η παρουσία μας θα είναι στιβαρή, δυναμική και μαχητική.
Μολών λαβέ!
Παρακάτω παραθέτουμε στοιχεία από την ανάμειξη υπόδικου συμβολαιογράφου Γεώργιου Ρούσκα στο Παραδικαστικό Κύκλωμα νο2.

Ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση δράσης του αποκαλούμενου «παραδικαστικού 2» που, μέσω ενός εκτεταμένου και πολυπρόσωπου κυκλώματος με συμβολαιογράφους, δικηγόρους και άλλους, υφάρπαζαν ακίνητα.

Ενώπιον του δικαστηρίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 105 κατηγορούμενοι αντιμέτωποι για αδικήματα που, κατά περίσταση ,αφορούν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες μελών του κυκλώματος με στόχο να τα ιδιοποιηθούν.

Στη δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις που, τέτοιου είδους ακίνητα, τέθηκαν παρανόμως και με παραπλανητικές διαδικασίες σε “στημένους” πλειστηριασμούς. Οι κατηγορούμενοι φέρονται, επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από έρευνα εφετών ειδικών ανακριτών, να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν σε θύματά τους, έναντι αμοιβής, ευνοϊκές αποφάσεις επικαλούμενοι “καλές διασυνδέσεις” στη Δικαιοσύνη. Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε “εξυπηρέτηση” σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25 χιλιάδων ευρώ “ανά φάκελο”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, για την οποία διενεργήθηκε μεγάλη πολύμηνη έρευνα από εφέτες ανακριτές, είχαν συμβολαιογράφοι όπως ο Δημήτριος Μητρέλης που έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε ανάλογες υποθέσεις με εκτάσεις του δημοσίου, στον οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος. Κατηγορούμενος είναι, επίσης, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργος Ρούσκας, αλλά και δικηγόροι, ένας γνωστός κληρικός και άλλοι.

Κρίσιμα στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης έχει δώσει δικηγόρος που είναι βασικός μάρτυρας στην δίκη, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης. Ο δικηγόρος ήταν μέλος της οργάνωσης και το 2009 αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές.

—————————————————————————————-

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ – ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ 2

Είναι αυτή η συμβολαιογραφία που θέλουμε;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει το υπ’ αριθμ. 1143/2016 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι κατηγορούμενοι (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστές, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ιερέας, ένας γνωστός τηλε-δικηγόρος, επιχειρηματίες, γνωστοί φοροτεχνικοί, γνωστοί συνδικαλιστές αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας), φέρονται ότι ως μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες άλλων μελών του κυκλώματος.

Το κατηγορητήριο στη δίκη, που προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα. Φέρονται επίσης, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από έρευνα εφετών ειδικών ανακριτών, να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν έναντι αμοιβής ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων επικαλούμενοι «καλές διασυνδέσεις» στη Δικαιοσύνη.

Λίστα κατηγορουμένων

Ιάκωβος-Παύλος Γιοσάκης
Σπυρίδων Βλασσόπουλος
Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος
Αδαμάκη Βικτωρία
Αλέκος Χαράλαμπος
Αλ Τζαμάλ Γκίας
Βασίλειος Αλεξόπουλος
Αικατερίνη Αλεξοπούλου
Γεώργιος Αντωνίου (Καλαμιώτης)
Ορέστης Ευάγγελος Αντωνόπουλος
Χριστίνα Αποστόλου Μαλαμάτη
Γεώργιος Αργυρού ή Αργυρός Γεωργίου ή Αργυρός Αργυρού
Αρμακόλας Ιωάννης
Γεώργιος Ασλάνης
Ανδρέας Αχιλλέως
Χρύσανθος Κατσιάμης ή Δημητρίου
Απόστολος Βαρδαξής
Φωτεινή Βλαστάρη
Θάλεια Βρυώνη
Ελένη Γαλάνη
Ανδρέας Γεωργίου
Γεώργιος Γεωργίου
Ρένος Γιαννάκου
Αλέξανδρος Γιαννόπουλος
Αναστάσιος Γιαννόπουλος
Παναγιώτα Δημάκα
Θεόδωρος Δημητρίου ή Θεόδωρος Αντωνιάδης
Μιχαήλ Δημητρίου
Παναγιώτης Έλληνας
Ευάγγελος Ευαγγέλου
Διονύσιος Ζήκος
Άγγελος Ιωάννου ή Άγγελος Νικολάου
Κλεόβουλος Καλαντζής
Απόστολος Κατσόγιαννος
Βασιλική Κόκκοτα
Ασπασία Κριθάρη
Κρόμπας Γρηγόριος
Χρήστος Κυριακόπουλος
Κυριάκου Νικόλας ή Νικόλαος ή Υπερμάχου Νικόλας ή Νικόλαος του Κυριάκου ή Κίκη Υπερμάχου
Θωμάς Κυρομίτης
Διονύσιος Μεσολογγίτης
Αναστασία Φακούντου- Μηλάτος
Δημήτριος Μητρέλης
Μιχαήλ Μιχαλάκης
Ιωάννης Μιχαλόπουλος
Μάμας Μοδέστου ή Δημητρίου Μάμας
Σοφία Μολφέτα
Βαρβάρα Αγγελάκη- Μπουρνάζου
Σνούντα Ναμπίλ
Νικόλαος Νενεδάκης
Νεόφυτος Νικολαΐδης
Ελένη Νικολοπούλου
Κωνσταντίνος Ντάλλας
Σπυρίδων Ντίλης
Μανούσος Ντουκάκης
Ιωάννης Ξυθάλης
Βσιλική Οικονομοπούλου
Περικλής Ονησιφόρου
Στέλιος Παναγιώτου
Εμμανουήλ Παππαδάκης
Έλλη Παπαδοπούλου
Κυριάκος Παπακυριάκου
Χρυσούλα Παπαντωνίου
Αντώνιος Παπασταυρόπουλος
Ιωάννης Παρπέρης
Ιωάννης Πετρής
Μωυσής Πίττας
Ελευθέριος Ποταμιανός
Εμμανουήλ Ποτόσης

Γεώργιος Ρούσκας

Ευαγγελία Σαμσώνη
Χαράλαμπος Σελιανίτης
Στέλιος Σπύρου
Χρήστος Στέκας
Βασιλική Στογιάννη
Ανδρέας Στύλλης
Ελευθερία Τζιώτη
Σωτήριος Τζούμας
Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου
Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης
Χαράλαμπος Τσάκαλος ή Γαβριήλ
Τζανέτος Τσαπατσάρης
Ευθυμία Τσεκούρα
Βασιλική Τσέτσου
Μαρία Φιλλκουρίδου
Γεώργιος Χίππης
Βασιλική Χρυστακοπούλου
Ανδρέας Χριστοδούλου
Γεώργιος Χρυσανθόπουλος
Αβραάμ ή Μίκκου Χρυσοστόμου
Viorika Banou
Στέφανος Κυρομίτης
Ανδρούλα Κωνσταντίνου
Θεόδουλος Κώστα
Μιχαήλ Κωστάκης
Φώτος Λεωνίδου
Πέτρος Λεωτσάκος
Μιχαήλ Λούβαρης
Αριστείδης Λυκουριώτης
Πάνος Λυκουριώτης
Ευφροσύνη Μακράκη
Κωνσταντίνος Μακράκης
Παναγιώτης Μεσαρίτης
Μεσημέρης Γεώργιος

Ανάμεσα σ’ αυτούς που παραπέμπονται με το ανωτέρω βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών περιλαμβάνεται ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΚΑΣ!
—————————————————————————————————————————
—————————————————————————————————————————-

ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΕΣΤΗΝΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ – ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ, ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Σε έναν ολόκληρο τόμο, για την ακρίβεια σε 4.720 σελίδες, καταγράφεται η δράση του αποκαλούμενου «Παραδικαστικού κυκλώματος Νο2» μέσα από την πρόταση μαμούθ της αντιεισαγγελέως Εφετών,  Παναγιώτας Φάκου.  Πρόκειται για ένα «μυθιστόρημα’ που αποκαλύπτει τη σαπίλα της ελληνικής δικαιοσύνης όπως αφέθηκε τόσα χρόνια να γίνει έρμαιο στα χέρια ανθρώπων που επέβλεπαν σε προσωπικό πλουτισμό χωρίς να νοιάζονται για το δίκαιο, τους νόμους και κυρίως για τις περιουσίες συνανθρώπων τους.

Η πρόταση της εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, δείχνει εδώλιο σε 110 πρόσωπα, με την κατηγορία, μεταξύ άλλων της «εγκληματικής οργάνωσης». Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιάννακος, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης ο τήλε-δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος,  επιχειρηματίες, γνωστοί φοροτεχνικοί, δικαστές, δικηγόροι, γνωστοί συνδικαλιστές αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας όπως η κόρη επιχειρηματία που ασχολείται με τα media, και ένας πασίγνωστος επικοινωνιολόγος, ξακουστός για τη σχέση του με την εκκλησία. Επιπλέον η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή και γνωστού συμβολαιογράφου με πολλές τηλεοπτικές παρουσίες ο οποίος εμφανίζεται να συνέτασσε εικονικά συμβόλαια εν γνώση του προκειμένου να εξυπηρετεί τα μέλη του συνδικάτου.

10 ΧΡΟΝΙΑ

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια από τον   Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος άσκησε τις διώξεις και στην συνέχεια από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, κ.κ. Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη. Μάλιστα λόγω του όγκου του υλικού η υπόθεση –κάποια στιγμή- διαχωρίστηκε στα δυο. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία, εκτός των άλλων στοιχείων, περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Κομβικό ρόλο όμως έπαιξε ο δικηγόρος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ό οποίος τον Οκτώβριο του 2009 , ενεπλάκη στο κύκλωμα και τελικά αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και μετατράπηκε σε προστατευόμενο μάρτυρα . Ήδη βέβαια ο κ. Παρασκευόπουλος εκτίει ποινή πέντε φορές ισόβια (!) η οποία του επιβλήθηκε για την υπόθεση της Αιξωνής.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Η κα Φάκου αναφέρει ως δράση του «κυκλώματος»:

-Εντόπιζαν ακίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας σε διάφορες περιοχές, τα οποία, ήταν ή ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα ή οι ιδιοκτήτες τους διέμεναν στο εξωτερικό ή ήταν υπέργηροι ή είχαν σοβαρά νομικά προβλήματα ιδιοκτησίας και στη συνέχεια, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα, εγκαθιστώντας περίφραξη, όταν επρόκειτο για οικόπεδα ή εμφανίζοντας ως δήθεν ιδιοκτήτες αυτών κάποιες απ’ τις εικονικές εταιρίες που είχαν συστήσει ή μέλη των εταιριών αυτών. Αφού ενημερώνονταν, από τα δελτία του Ταμείου Νομικών, ότι ακίνητα είχαν κατασχεθεί και επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν, δημιουργούσαν, με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, νομικά κωλύματα κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού, επιτυγχάνοντας έτσι, με εξαπάτηση των αρμοδίων Δικαστηρίων, Συμβολαιογράφων και άλλων εμπλεκομένων αρμοδίων οργάνων, τη ματαίωσή τους, με περαιτέρω συνέπεια, την πρόκληση μεγάλης ζημίας σε βάρος της περιουσίας των δανειστών. Για τις ενέργειές τους αυτές, εισέπρατταν ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά από τους οφειλέτες-ιδιοκτήτες των ακινήτων.

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ

– Υπόσχονταν διασυνδέσεις με παράγοντες της Δικαιοσύνης με ταρίφα 25.000 ευρώ:

Εντόπιζαν πρόσωπα που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες και αφού τους διαβεβαίωναν ψευδώς, ότι είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ώστε να εξασφαλίσουν ευνοϊκή έκβαση στις υποθέσεις τους, τους έπειθαν να καταβάλλουν χρήματα, προκειμένου να δωροδοκήσουν, δήθεν, τους Δικαστές και Εισαγγελείς, που συγκροτούσαν τη σύνθεση του εκάστοτε Δικαστηρίου! Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις η ταρίφα για την διεκπεραίωση των υποθέσεων ήταν 25.000 ευρώ. Την πελατεία του κυκλώματος εξασφάλιζαν δικηγόροι και επιχειρηματίες καθώς και πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα όπως ο φοροτεχνικός ή ο γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο της εμπορίας κρεάτων οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση προχωρούσε σε άγρα «πελατών».

πηγή

—————————————————————————————————————————-

 

Δείτε επίσης

O Ηλίας Παπαδόπουλος στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Νέου Καναλιού για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που έρχονται (VIDEO)