Έκτακτα Νέα
Αρχική / Δελτία Τύπου / Στον Βόλο αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας

Στον Βόλο αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας

Το διήμερο 26-27 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας επισκέφτηκαν τον Βόλο, στα πλαίσια της πολιτικής και κινηματικής τους συνεργασίας και της προώθησης της εκστρατείας για τη Γενική Ανυπακοή.

Η πρώτη στάση της περιοδείας μας ήταν το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των 118 εκτελεσθέντων-θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 1943. Οι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του χωριού μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, μας συνόδευσαν στο μνημείο των εκτελεσθέντων και στο θεματικό μουσείο του χωριού που αφορά στη ναζιστική θηριωδία. Επίσης, επισκεφτήκαμε τον αγροτικό συνεταιρισμό του χωριού και συζητήσαμε με τους αγρότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεταξύ των οποίων και για την προκλητική προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δικτύου άρδευσης.

Το πρωί της Δευτέρας, περπατήσαμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου. Συνομιλήσαμε σε πολύ θετικό κλίμα με εκατοντάδες κατοίκους και εμπόρους της περιοχής. Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βόλου, όπως η τεράστια ανεργία, η υποβάθμιση των δομών Δημόσιας Υγείας, η ρύπανση, η ιδιωτικοποίηση του νερού, η αποβιομηχάνιση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων και αγροτικής γης, τα κομμένα ρεύματα κ.α.. Ενθαρρύναμε τον κόσμο και τονίσαμε ότι μόνο με συλλογικές μορφές αγώνα μπορεί να ανατραπεί η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.

Τέλος, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα (τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά) στην οποία μίλησαν εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας η επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Διαμαντής Καραναστάσης και ο Πασχάλης Τσαρούχας και εκ μέρους του Κινήματος Δεν Πληρώνω ο Ηλίας Παπαδόπουλος. Στο πάνελ παρευρέθηκαν και τα τοπικά στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς (ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση) και ο Γιάννης Κάιρας.

Ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας μέσα στο επόμενο διάστημα παράλληλα φυσικά με την καθημερινή και αδιάκοπη κινηματική και πολιτική μας δράση.

27-03-17, Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την περιοδεία

Δείτε επίσης

Οι επικεφαλής του Κινήματος Δεν Πληρώνω Λεωνίδας & Ηλίας Παπαδόπουλος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Ευρωψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ …